avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii ultimul salariu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

ultimul salariu

Buna ziua!Am lucrat intr-un cabinet medical din 2012-ianpana pe 11.02 2013.Pe 15.01.2013am primit preaviz pentru ca medicul a gasit pe cineva care se multumea cu un salariu mai mic decat al meu(spunand ca nu are ce sa-mi reproseze profesional).Mi s-a cerut sa nu ma prezint la serviciu in perioada de preaviz pentru ca nu vrea sa ma vada,eliberandu-mi si o declaratie in acest fel.Decizia de incetare mi-a fost inmanata pe 15.01.2013 fiind datata cu 12.02.2013.Astazi01.04.2013 sun medicul pentru a-mi incasa ultimul salariu pe luna februarie(neefectuandu-se fisa de lichidare o data cu decizia de incetare a activitatii) si i-mi spune ,telefonic,ca sunt trecuta pe stat ,dar ca nu are bani(100 ron) si o sa-mi dea cand o sa-i aiba(poate intra banii pe concediul medical al unei alte angajate care este pensionara,angajata cu norma intreaga si de 1 an sta in concediu medical).Mentionez ca eram angajata cu jumatate de norma.Cui si unde ma pot adresa? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:42, 1 Aprilie 2013
Neplata salariului poate fi sesizata ITM-ului si/sau poate face obiectul unei actiuni in instanta... alte modalitati nu prea mai aveti , decat sa va plateasca drepturile salariale restante angajatorul.

Atentie insa ca, ITM-ul nu-l poate obliga pe angajator sa va plateasca salariile restante ... singura autoritate in stat care il poate obliga este instanta de judecata (Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu sau locul de munca , actiunea fiind scutita de plata taxelor judiciare.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz angajator - retinere salariu - addicted2house_mzq addicted2house_mzq Buna seara, Am sa va rog daca puteti sa ma ajutati cu cateva sfaturi in ceea ce priveste urmatoarea situatie : De curand mi-am terminat preavizul la ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale michat michat Buna ziua, pe data de 17 ianuarie mi-am dat demisia de la locul de munca. (Institutie bugetara).Precizez ca nu am avut preaviz. As dori, daca se poate, sa imi ... (vezi toată discuția)
Preaviz( program obligatoriu de respectat)somaj! Codrys Codrys Buna seara, Maine merg sa semnez preavizul inainte de trimiterea in somaj. Seful mi-a zis ca trebuie sa ma mai prezint inca 10 zile la munca(in conditiile in ... (vezi toată discuția)