avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general creditare societate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

creditare societate

am si eu un caz ceva mai deosebit. o persoana infiinteaza o societate. vrea sa preia pe aceasta societate mijloace fixe de la alta soc. i se cere un avans si pentru ca nu este infiintata societatea lui, transfera banii din contul personal. deci data tranzactiei este inainte de infiintarea soc care cumpara. cum as face eu inregistrarile ca sa apara ca s-a creditat societatea a doua de catre viitorul administrator? plata -a facut prin banca.
Cel mai recent răspuns: lungus , utilizator 14:00, 1 Aprilie 2013
Din moment ce soc.inca nu s-a infiintat eu vad asa-
1.persoana fizica cumpara si plateste pe numele sau produsele.
2.Dupa infiintarea soc.pers.fizica vinde printr-un contract de vanzare cumparare produsele.
3.Pt.achitarea produselor soc.v-a fi imprumutata printr-un contract de creditare soc.de catre administrator sau produsele se vor achita in momentul in care soc.are suficiente resurse sa le achite.
factura inca nu s-a facut. banii su fost dati ca un fel de avans.
o idee ar fi ca asociatul sa constituie o parte a capitalului social aducand ca aport mijloacele fixe respective la infiintarea societatii
nu doreste sa le constituie ca aport la capital,vrea ca ulterior sa isi recupereze banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragerea din firma si restituirea aportului social alinamugur alinamugur Conforma dictionarului juridic definitia pentru [b]\"Aport social\"[/b] este [quot] Denumire generica data obligatiei pe care si-a asumat-o orice ... (vezi toată discuția)
Reducerea capitalului social la un sa mirabela_viorela mirabela_viorela Buna ziua. Presedintele CA doreste reducerea capitalului social al societatii prin reducerea valoarii nominale a actiunilor, insa in urma cercetarilor ... (vezi toată discuția)
Inselaciune VICTOR8010 VICTOR8010 Buna ziua. Avem un contract in derulare intre persoane fizice si o societate comerciala infiintata anul trecut, avand ca obiect construirea unei case pe baza ... (vezi toată discuția)