avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... referitor controversatele penalitati ale lui ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

referitor controversatele penalitati ale lui ienupar05

Dragii mei,

Asa cum v-am promis va tin la curent cu cu etapele procesului meu referitor plata penalitati.
Vreau sa va spun ca asociatia de proprietari a lipsit de la infatisare deci, nu si-a sustinut cauza
Cum o pot intrpreta ? Lipsa de sustinere cu documente justificative.Urmatorul termen 07.04.2009.
cand trebuie sa se prezinte in instanta cu inscrisurile cerute de mine.Ce se v-a intampla vom vede.
pana in aprilie toate cele bune.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:03, 24 Februarie 2009
Am terminat si noi procesul cu un restantier (avea de plata numai penalizarile de 1300 lei, ca-si achitase debitele de intretinere la al 2-lea termen ). Termenul e miercuri 25.02.2009, dar ieri 23.02.2008 a venit proprietarul la asociatie cu banii si a achitat totul. De ce ? A apelat la "cel mai tare avocat, care-i are domnule pe toti la degetul mic" dupa cum spunea restantierul . Numai ca si-a facut omul socoteala si e mai convenabil sa plateasca la asociatie. Avocatul i-a spus, dupa ce s-a uitat in dosar, ca nu-i poate garanta decat ca va obtine anularea penalizarilor mai vechi de 3 ani (am cerut penalizari de 7 ani), adica din cei 1300 leil o sa fie totusi obligat sa achite asociatiei aprox 800 leil. Iar onorariul avocatului era numai 1000 lei .
S-a lecuit. S-au taiat chitante, s-a eliberat o adeverinta si maine aducem la cunostinta instantei ca debitorul a achitat , actiunea ramane fara obiect si multumim justitiei ca ne-a ajutat.
Tot alunecosi sunteti.Eu ma intreb de ce nu s-au prezentat sa-si sustina punctul de vedere ? caci, nu eu am initiat acest proces. Eu sunt paratul care ma apar cu greselile lor.
La primul termen s-a prezentat sotia si a cerut un termen ca este sotul plecat in delegatie si .....
La al 2-lea termen instanta i-a solicitat sa aduca dovada ca el, sotul, este unicul proprietar al apartamentului, pentru ca avea un angajament de plata facut acum 3 ani la asociatie, dar era scris de nevasta, iar sotul spunea ca ea nu este proprietara si nu avea dreptul sa-si ia acel angajament.
La al 3-lea termen a cerut instantei sa-i dea un nou termen deoarece doreste sa-si angajeze avocat.
Maine ar fi al 4-lea termen , asa cum v-am povestit.
Eu va doresc, cu sinceritate, sa castigati daca aveti dreptate.
Ps. de 4 ani am litigii cu o soc ce administreaza asociatia la mama mea, pt ca refuz sa platesc unele sume adaugate in plus.La inceput nu am pus avocat,si le a convenit sa se ..joace..acuma am 2 dosare in care sunt obligati sa mi plateasca ch de judecata de peste 2 000 lei,..incetand de a se mai juca .In schimb incearca cu altii care nu cunosc cum se prcededeaza ..bazandu se numai pe faptul ca judecatorul ii v a da dreptate.
Primul proces intentat de mine,dar fara avocat,in care solicitam ca noua asociatie sa mi recunoasca plata datoriilor a respins cererea desi prezentasem chitante pt sumele respective .Apoi am asteptat sa ma dea in judecata ....m a dat dar neputand dovedi sumele solicitate ...au fost obligati la plata cheltuielilor. O expertiza contabila,o solicitare a documentelor..si ..dle adrian ..si un av de mana a 2 are castig de cauza.Mai trebuie ca proprietarii sa l oblige pe presedinte sa plateasca singur cheltuielile
.
proprietaru a scris:

O expertiza contabila,o solicitare a documentelor..si ..dle adrian ..si un av de mana a 2 are castig de cauza.Mai trebuie ca proprietarii sa l oblige pe presedinte sa plateasca singur cheltuielile

Din august 2008 pana acum este al 3-lea proces ce-l castigam fara avocat. Acesta a ramas fara obiect, dar celelalte doua l-am castigat clar si-au ramas definitive. Au venit la asociatie si-au achitat mare parte din restante pentru ca le-am adus la cunostinta ca urmeaza executatrea care costa si tot ei trebuie sa plateasca. Avem 3 ani la dispozitie sa punem in executare hotararea.
Iar cu expertiza unul a platit un expert ales in instanta, a platit 800 lei expertul. Acesta a facut o documentatie de peste 30 de pagini si a concluzionat ca toate sumele solicitate de asociatie sunt corecte, calculate legal si evidentiate legal in contabilitatea asociatiei. A mai pierdut si 800 lei.
Succes maxim va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari aplicate cheltuielilor de judecata loredana_elena loredana_elena Buna seara, In anul 2011 am fost actionata in instanta de catre asociatia de proprietari pentru neplata intretinerii si a penalizarilor aferente acesteia. ... (vezi toată discuția)
Proces restantieri ursulina ursulina Bună ziua! Am avut un proces cu un restanţier. In cerere am menţionat faptul că dorim actualizarea penalităţilor până la data plăţii efective a ... (vezi toată discuția)
Proces cu asociatia de proprietari redialboss redialboss Buna ziua Situatia se prezinta astfel : Asociatia de proprietarii m-a chemat in instanta pentru ... (vezi toată discuția)