Eu deduceam bonurile de benzina 100 % ptr ca aceasta cheltuiala era in scopul activ economice, dar ce fac cu bonurile de benzina dupa 14 martie care nu am stiut si nu am luat factura, si nici cui-ul nu este pe el.
Sunt nedeductibile 100%?Atat chelt cat si tva-ul aferent?
Nu. Pentru acele bonuri,numai TVA este nedeductibila. Inregistrarea in contabilitate a bunurilor achizitionate sau a cheltuielilor efectuate,achitate pe baza de bon fiscal(cu numerar sau card bancar), se poate efectua daca se atesta intrarea in gestiune a carburantilor( in baza notei de receptie),fie sunt atasate la : ordin de deplasare,decont de cheltuieli.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.