avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Mutatie (viza de resedinta) in alt oras
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Mutatie (viza de resedinta) in alt oras

Buna seara, am si eu o intrebare. Momentan domiciliul meu din buletin este in Tulcea, acolo m-am nascut si am copilarit, dar de ceva timp locuiesc in Constanta, unde stau in chirie, si ma mut din an in an, nu am un loc stabil. Aici in constanta locuieste si unchiul meu cu familia lui, el are aceelasi nume de familie ca si mine. El detine o locuinta. Intrebarea mea este: Daca ar fi sa-mi fac mutatie la el, care ar fi dezavantajele pentru el? M-am lovit de tot felul de probleme pana acuma din cauza domiciliului, si in primul rand as vrea sa fac scoala de soferi aici, si din cate am inteles pentru asta imi trebuie mutatie aici, in Constanta.

Multumesc anticipat pentru raspuns, o seara buna va doresc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:19, 1 Aprilie 2013
Daca va mutati la unchiul dvs. pentru el nu ar fi niciun dezavantaj. Faptul ca va faceti buletinul la locuinta acestuia nu inseamna ca deveniti proprietarul locuintei. Singurul inconvenient pentru el ar fi ca pe adresa sa v-a vini toata corespondenta dvs.
Am uitat sa mentionez ca as vrea sa-mi fac mutatie la el doar in acte, si sa raman in chirie ca sa si pana acum. Problema mea e ca m-am mutat cam des cu chiria in ultimul timp, si imi e greu sa gasesc un loc stabil, tocmai de asta as vrea ca domiciliul meu din buletin sa fie la el.
Faptul ca locuiti cu chirie in alta parte, fara forme legale, pe unchi nu-l afecteaza, dar corespondenta dvs. pe care o primiti in urma unor acte incheiate sau a datelor pe care le furnizati unor terte persoane sau institutii, e logic, o primiti la adresa din buletin, adica cea a unchiului. Puteti incerca sa va faceti o resedinta, acolo unde locuiti efectiv cu chirie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minor Amal29 Amal29 Buna seara! Doresc sa divortez de sotul meu,avem un copil de 1 an si jumatate si dupa divort,sotul si familia lui vrea ca eu sa imi schimb domiciliul din ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate 14 ani dejan dejan Buna ziua, Va rugam sa ne ajutati in privinta cartii de identitate a fiului nostru care implineste 14 ani pe data de 21 Octombrie. Problema noastra este ca ... (vezi toată discuția)
Vreau sa anulez luarea in spatiu a unei persoane queenimob queenimob Fiul meu a fost casatorit si impreuna cu sotia au locuit intr-un apartament al meu.Dupa divort,fosta sotie si-a pastrat numele fiului meu.Vreau sa stiu cum ... (vezi toată discuția)