avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calculul in cazul cererii de contopire sau a cererii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Calculul in cazul cererii de contopire sau a cererii de reabilitare

Buna seara ! daca poate cineva sa-mi spuna cum se calculeaza perioadele,in cazul recidivei ,reabilitarii sau contopirii unor pedepse . Se tine cont de data savarsirii faptelor sau data la care raman definitive pedepsele ?
VA MULTUMESC !
Cel mai recent răspuns: maneageorge99 , utilizator 10:45, 4 Aprilie 2013
recidiva poate fi postcondamnatorie sau post executorie, starea de ecidiva are deci in vedere existenta unor pedepse stabilite in mod definitiv, reabilitarea de asemenea priveste trecerea unei perioade de timp apreciata de legiuitor ca fiind suficienta inauntrul careia persoana condamnata nu a mai savarsit alte fapte, contopirea are in vedere pedepse aplicabile stabilite prin hotarari definitive
VA MULTUMESC !
In cazul in care s-au pronuntat pedepse cu executare reabilitarea nu se poate face decat la cererea persoanei condamnate.
Se numeste reabilitare judecatoreasca.

Daca reabilitarea nu se solicita in instanta de catre fostul condamnat acesta se va afla in stare de recidiva si peste o durata de 20 de ani de la data iesirii din penitenciar daca va comite o noua infractiune si pedeapsa prevazuta de lege pentru aceasta noua infractiune este mai mare de un an.Si dupa 40 de ani situatia este aceeasi...
In acest caz este vorba de recidiva postexecutorie.

In consecinta, fostul condamnat daca nu solicita si nu obtine reabilitarea sa judecatoreasca se va afla in stare de recidiva toata viata sa in cazul in care va comite o noua infractiune in conditiile sus mentionate.
VMULTUMESC DOMNULE LASCOSCHI !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recidiva? bogosianu bogosianu Buna seara! cetateanul x a comis in urma cu mai multi ani, infractiunea de conducere fara permis...a executat ,in urma cu 6 ani, o condamnare de 1 an si 1/2 ... (vezi toată discuția)
Contopirea pedepselor : o mica explicare ady01 ady01 Buna ziua , am si eu o intrebare , am avut o pedeapsa de 21 de luni in austria dintre care am executat 14 luni , iar in romania mai am o pedeapsa de 24 de luni ... (vezi toată discuția)
patru dosare penale - contopire pedepse, posibilitate eliberare conditionata maneageorge99 maneageorge99 Buna ziua !Am ispasit 2 ani dintr-o pedeapsa cu executare de 4 ani si m-am eliberat conditionat in iarna anului 1998. In anul 2000 am fost condamnat la 2 ani ... (vezi toată discuția)