Buna seara ! daca poate cineva sa-mi spuna cum se calculeaza perioadele,in cazul recidivei ,reabilitarii sau contopirii unor pedepse . Se tine cont de data savarsirii faptelor sau data la care raman definitive pedepsele ?
VA MULTUMESC !
recidiva poate fi postcondamnatorie sau post executorie, starea de ecidiva are deci in vedere existenta unor pedepse stabilite in mod definitiv, reabilitarea de asemenea priveste trecerea unei perioade de timp apreciata de legiuitor ca fiind suficienta inauntrul careia persoana condamnata nu a mai savarsit alte fapte, contopirea are in vedere pedepse aplicabile stabilite prin hotarari definitive
In cazul in care s-au pronuntat pedepse cu executare reabilitarea nu se poate face decat la cererea persoanei condamnate.
Se numeste reabilitare judecatoreasca.
Daca reabilitarea nu se solicita in instanta de catre fostul condamnat acesta se va afla in stare de recidiva si peste o durata de 20 de ani de la data iesirii din penitenciar daca va comite o noua infractiune si pedeapsa prevazuta de lege pentru aceasta noua infractiune este mai mare de un an.Si dupa 40 de ani situatia este aceeasi...
In acest caz este vorba de recidiva postexecutorie.
In consecinta, fostul condamnat daca nu solicita si nu obtine reabilitarea sa judecatoreasca se va afla in stare de recidiva toata viata sa in cazul in care va comite o noua infractiune in conditiile sus mentionate.
Recidiva?
bogosianu
Buna seara!
cetateanul x a comis in urma cu mai multi ani, infractiunea de conducere fara permis...a executat ,in urma cu 6 ani, o condamnare de 1 an si 1/2 ... (vezi toată discuția)