avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vatamare corporala - cuantum daune morale si materiale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vatamare corporala - cuantum daune morale si materiale

Buna ziua, in urma cum 2 saptamani am fost implicat intr-un incident... am fost lovit in club eu si un amic de catre mai multi sportivi, cunoastem agresorii. Osul de sub ochi mi-a fost rupt si a fost nevoie de interventie chirurgicala pentru fixarea lui cu o placa de titan de 5/5cm si surube, am fost taiat sub ochi pentru aceasta interventie deci imi va ramane o cicatrice, am stat in spital timp de 6 zile. Posed un certificat medico-legal de 35 de zile iar amicul meu unul de 6. Agresori ne-au cautat pentru a nu depunde plangere si a ajunge la o intelegere...as dori sa imi spuneti dumneavoastra pentru ce suma de bani sa ajung cu dansi la o intelegere pentru a nu fi prostiti! multumesc!
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2013
blindbm, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ciprian Maftei , Consilier juridic 16:13, 3 Aprilie 2013
Suma de bani trebuie raportata la consecintele grave produse, la suferintele fizice si psihice pe care le-ati indurat in urma agresiunii,va recomand sa contactati un avocat care sa se ocupe de cazul dvs.
Daca mergeti in instanta veti obtine daune materiale (cheltuielile suportate de dumneavoastra si pierderile suferite din faptul ca nu ati putut lucra find bolnav) si daune morale si condamnarea penala a agresorului. In ceea ce priveste daunele morale, puteti cere cat vreti , dar la final instanta va stabili cuantumul lor.
Atentie, pentru ca in instanta agresorii pot aduce dovezi, martori, ca au fost provocati si acest lucru va influienta foarte mult decizia judecatorilor.
Prin impacare agresorul scapa de condamnarea penala.
Stiind astea, acum, ramane sa analizati dumneavoastra cat puteti cere in cazul unei intelegeri , pentru ca nu exista sume fixe stabilite prin lege.
Nu as dori sa lungesc problema aceasta prin tibunal pentru ca dureaza destul de mult, a trebuit sa imi platesc eu placa de titan,prin urmare am cheltuit in jur de 1500 de euro pana in momentul de fata... stiu ca termenul legal pentru a depune plangere este 60 de zile, acuma joi am sa ma intalnesc cu agresori, banuiesc ca vor veni pregatiti cu o suma de bani din cate am vorbit cu dansi... as dori sa imi spuneti neaparat o limita minima si una maxima....
important este sa tineti toate chitantele/facturile in urma cheltuielilor efectuate pentru ca daca se ajunge in instanta atunci sa le puteti dovedi.mergeti la un avocat pentru ca nu costa asa mult sa discutati cu dansul o ora si va poate da un punct de plecare,eventual sa va asiste cand va intalniti cu persoanele respective pentru a putea fi facut totul legal...
nu inteleg de ce toata lumea se fereste sa dea o suma... sa zica "intrea atat si atat"

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala - constituire parte civila, cml, continut plangere ContSters64341 ContSters64341 Am fost batut,tarat, aruncat intro balta,filmat cu telefonul in timp ce eram lovit, de 3 persoane aproximativ 10 minute estimez ca am incasat mai mult de 200 ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala rvr rvr In urma cu 4 zile in am avut o mica altercatie verbala cu un vecin de la bloc. La un moment alt vecin a simtit nevoia sa faca dreptate si mi-a dat fara ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala prin accident auto lovasz lovasz Am suferit un grav accident auto din care a rezultat vatamarea corporala grava. "pacientul in varsta de 25 de ani este internat de urgenta, in stare grava cu ... (vezi toată discuția)