avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt calificat 2 fapte si punerea in circulatie auto ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt calificat 2 fapte si punerea in circulatie auto numere false - consecinte

Buna ziua.
Am 2 prieteni care au savarsit urmatoarele: sub influenta bauturilor alcoolice au furat placutele de inmatriculare de la o masina, le-au pus pe masnia lor dupa care au alimentat din peco de 300 ron si au plecat fara sa plateasca. imi poate spune cineva ce pedeapsa risca?
mentionez ca amandoi sunt la prima abatere.
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2013
Florinel1, utilizator
Cel mai recent răspuns: luchian89 , utilizator 12:04, 6 Mai 2013
Buna ziua!

In primul rand, cu privire la furtul placutelor de inmatriculare s-a savarsit o infractiune de furt calificat intrucat in speta sunt intrunite 3 dintre agravantele care permit o astfel de incadrare juridica: doua sau mai multe persoane impreuna, pe timp de noapte, intr-un loc public.

Folosirea placutelor de inmatriculare asupra unui alt autoturism este incriminata de OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice- art. 85 alin. 2 din actul normativ indicat, punerea in circulatie sau conducerea unui autovehicul sau tramvai cu numar fals de inmatriculare sau inregistrare. Se pleaca de la premisa ca numarul afisat pe caroseria autovehiculului nu a fost atribuit de autoritatea competenta respectivului autovehicul.

Alimentarea intr-o benzinarie si sustragerea de la plata contravalorii carburantului contureaza elementele constitutive ale unei alte infractiuni de furt calificat, pe aceleasi considerente ca si la infractiunea de furt anterioara, respectiv doua sau mai multe persoane impreuna, timp de noapte, loc public.

Furtul calificat se pedepseste cu inchisoarea de la 3 la 15 ani, iar in cazul infractiunii prevazute de OUG 195/2002 pedeapsa este inchisoarea de la 1 la 5 ani.


Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2013
ContSters286654, utilizator
aici este un concurs de infractiuni frumos in toate regula :) , se vor stabili 3 pedepse pentru fiecare infractiunie si dupa aceea se alege cea mai grea dintre ele.la cea mai grea dintre ele se poate adauga un spor de pedeapsa intre 1-5 ani (la discretia judecatorului).din cauza ca limitele la infractiunea de furt calificat sunt foarte ridicate atunci se poate lasa cu ani grei
Salut florinel sa imi trimiti te rog un mesaj privat cu id tau sau fb tau ... Te rog mult !!! Multumesc !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducerea cu autovehicul neinmatriculat + numere false florinpopescu florinpopescu Buna ziua, Am fost prins acum doua saptamani circuland cu autovehicul neinmatriculat,si cu numere false. In anul 2001 am fost condamnat pentru furt la 1 an ... (vezi toată discuția)
Oug 195/2002 art.85 ContSters54823 ContSters54823 Lucrez şofer la o firmă privată pe un matiz. Zillele trecute când am ajuns la garaj, şeful mi-a zis să las maşina pe care lucrez şi să iau o maşina ... (vezi toată discuția)
Conducere autoturism cu numere expirate + alcoolemie 0.14 in aerul expirat ucg ucg Ma oprit politia si am fost prins ca am condus un autoturism cu numere expirate si alcool 0.14 in aerul expirat.Am fost la politie atunci si am dat declaratii ... (vezi toată discuția)