avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sucesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sucesiune

Buna ziua .
M-am tot interesat pe mai multe surse si vad ca nimeni nu poate sa-mi dea si mie un raspuns la problema mea , care este urmatoarea :
In anul 2008 parintii mei au facut un act (de vinzare cumparare ,de donatie, cu clauza testamentara, nu stiu ca mie nimeni nu mi-a spus nimic) catre fratele meu . In 2008 mai tarziu mama a decedat si la inmormantare fratele mi-a spus ca eu nu am nici un drept ca el are acte pe tot .Bine inteles ca m-am suparat ca am fost exclus ca mostenitor din start , dar m-am resemnat cu ideea ca ai mei au avut un singur fiu. Din nefericire in decembrie 2012 fratele meu a decedat. Am fost anuntat prea tarziu ca sa ajung la inmormantare si mi s-a spus sa-mi vad de teaba ca nu am nici un drept la nimic.
Ca surpriza acum am primit de la notariatul din localitatea decedatului o citatie(in care este trecut numele si prenumele localitatea str si atat de parka Posta Romana ma cunoaste personal) sa ma prezint la succesiune pe data de ……la ora 8. Nu mai inteleg nimic . Am fost la un notariat din localitate si am facut un act de acceptare al succesiunii pe baza cetificatului de deces care mi-a fost trims de catre organele in drept. .
Nu stiu de unde sa aflu ce contine masa succesorala ca sa nu ma prezint nepregatit (financiar si moral), si cam ce parte mi se cuvine. Mentionez ca sunt singurul frate, am doi copii, fratele meu casatorit si nu are copii , tatal meu inca traieste.
Fiind departe de localitatea decedatului nu am cum sa fiu prezent la ora 8 se poate schimba ora?
Cu deosebit respect pt rezolvare
Cel mai recent răspuns: voiculescueugen , utilizator 13:01, 2 Aprilie 2013
Pai probabil nu ati citit ce v-am scris si eu si colegii mei. Ati dat declaratie de acceptare la succesiunea fratelui f bine! Urmatorul pas este sa va prezentati la notarul care dezbate succesiunea adica cel care v a citat. Acolo se vor urma procedurile succesorale. Nu va trebuie bani acum pentru ca se vor stabili initial calitatea si numarul mostenitorilor si compunerea masei succesorale.
Si da se poate schimba ora daca anuntati la biroul notarial si luati legatura cu ceilalalti succesibili, tata si cumnata .

Credeti ca m am exprimat clar ?
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2013
ContSters250994, utilizator
Multumesc foarte mult pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune voiculescueugen voiculescueugen Buna ziua . M-am tot interesat pe mai multe surse si vad ca nimeni nu poate sa-mi dea si mie un raspuns la problema mea , care este urmatoarea : In anul ... (vezi toată discuția)
Citatia pentru dezbaterea succesiunii se poate trimite din oficiu, la cererea consiliului local? roxanam79 roxanam79 buna seara am o intrebare tatal meu a decedat am primit o citatie prin care se cere dezbaterea masei succesorale a unui imobil,respectiv un apartament,insa ... (vezi toată discuția)
Dupa 6 luni de la decesul mamei, mai am dreptul la succesiune? traista traista buna ziua, anul trecut in luna august 2010, mama mea a decedat, tatal fiind decedat de 14 ani. mai am un frate care a locuit in ultimii 8 ani cu mama , in ... (vezi toată discuția)