avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din magazin - amenda administrativa, termen plata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din magazin - amenda administrativa, termen plata

Anul trecut in Iulie de la un magazin Auchan am sustras 2 stick-uri usb in doua ocazii in valoare de 120 de lei. Mai tarziu in Septembrie mam intors si am mai sustras 2 stick-uri usb in valoare de 240 de lei fiind prins pe moment de agentii de securitate. M-au dus in camera de interogare si m-au batut recunoscand toate faptele imediat. Au chemat politia si am semnat declaratii. Domnii politistii m-au dus la sectie unde am semnat o declaratie ca voi platii bunurile furate sau voi suferii rigorile legii. In aceiasi seara m-am intors la magazin si am platit bunurile in totalitate, mi-au dat chitanta si stick-urile si au zis ca nu vor depune plangere la politie. Acum dupa 7 luni a venit un politist acasa si mi-a adus o citatie ca peste 2 saptamanii trebuie sa ma prezint la politie in orasul de unde este magazinul. Pe citatie scrie ca trebuie sa ma prezint in caz contrar se vor aplica sanctiuni. Imi puteti spune va rog ce se va intampla acum ? Voi primi o amenda, si daca da in ce cuantum ? Voi fi arestat ?
Va rog dati-mi niste sfaturi ca sunt extrem de speriat !
Cel mai recent răspuns: weedmastersr , utilizator 14:39, 2 Aprilie 2013
Cel mai bine este sa va prezentati. Luati legatura cu un avocat.
As lua legatura cu un avocat dar nu am nici un ban si parintii mei inca nu au aflat despre asta. Vreau sa stiu ce se va intampla cu mine cel mai probabil, voi fi norocos sa primesc amenda sau inchisoare cu suspendare ?
Update: Acum mi-a venit prin posta ca am primit amenda administrativa 600 de lei. Acesta pana cand trebuie platita ? de asemenea mai scrie ca: din declaratiile invinuitului rezult ca in decursul lunii iulie 2012 a mai sustras de 2 ori cate un stick dintr-un magazin . In cauza nu au fost efectuate cercetari fata de invinuit, motiv pentru care se va dispune disjungerea cauzei in vederea cercetarii fata de inviduit sub aspectul savarsirii a doua infractiuni de furt calificat.
Tin sa mentionez ca pentru ambele stick-uri din iulie am platit la magazin si am primit chitanta. Ce se va intampla acum ? Va rog frumos dati-mi ceva sfaturi ? Pana cand trebuie sa platesc amenda ?
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2013
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt la prima abatere prejudiciu recuperat se poate primi amenda administrativă? ContSters451644 ContSters451644 Furt la prima abatere.Am sustras cosmetice in valoare de 712 lei din Auchan. Mi-au mai pus in spate 70 lei un ruj care era al meu dar nu am avut cu sa dovedesc ... (vezi toată discuția)
Furt, prima abatere, prejudiciu recuperat ContSters451644 ContSters451644 Furt la prima abatere.Am sustras cosmetice in valoare de 712 lei din Auchan. Mi-au mai pus in spate 70 lei un ruj care era al meu dar nu am avut cu sa dovedesc ... (vezi toată discuția)
Citatie buna ziua acum 1 an am fi prins ca am furat din magazin ... Laur13 Laur13 Citatie Buna ziua acum 1 an am fi prins ca am furat din magazin kaufland. A venit poliția am dat o declarație, dupa cateva luni am fost sunat să mă ... (vezi toată discuția)