buna ziua,
Mama mea vrea sa schimbe actul de casa(reinnoiasca) deoarece in momentul cand a cumparat casa era in proces de divort cu sotul la momentul acela iar pe actul de casa scrie ''casa devine bun comun''. Am vorbit cu fostul sot al mamei si iam spus ca mama vrea sa treaca casa pe numele meu, el mia spus ca nu are nici o pretentie la casa. Problema se pune in felul urmator, el sami trimita procura ca vrea sa fie scos din diviziune, dar nu stie unde sa mearga deoarece nu este in tara. Imi puteti spune cum trebuie sa procedeze pentru ca vreau sai spun unde sa mearga si ce trebuie sa faca.
Din ce inteleg, aveti nevoie de o procura care sa va permita sa semnati partajul aacu privire la apartament, partaj din care sa reiasa ca apartamentul ii revine mamei dumneavoastra. Sfatul meu este sa mergeti la un notar unde va alegeti sa faceti si partajul si sa va ajute sa va redacteze un model de procura. Modelul se transmite pe email la ambasada/ consulatul Romaniei cel mai apropiat de unde este domnul, urmand ca acesta sa mearga doar sa semneze, fara sa mai trebuiasca sa le explice despre ce e vorba (va dati seama ca prea multe detalii nu poate da, ca habar n-a avut de problema asta pana acum).
Mentionez ca nu puteti face partajul daca apartamentul nu este intabulat, dar procura o puteti face inainte sau concomitent cu intabularea.
Procura notar
cmarian90
salutare tuturor ,
imi puteti trimite si mie un model de procura din care sa reiasa ca renunt la partea mea care mi se cuvine, adica vreau sa renunt la ... (vezi toată discuția)
Mostenire
adimat
Buona sera,
Suntem 4 frati si avem un apartament in mostenire della mama. In acest moment apartamentul este inchis pentru ca nu locuim in Romania.
Moartea ... (vezi toată discuția)