avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa revenire din CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa revenire din CIC

Buna ziua, am o problema si o rugaminte la dvs. Avem o angajata care si-a reluat activitatea dupa CIC de 2 ani. La cateva zile i s-a adus la cunostinta ca datorita reorganizarii activitatii, locul de munca se desfiinteaza urmand sa beneficieze de un preaviz de 20 de zile lucratoare, salariu compensator, urmand sa i se desfaca cim conf. art.65 alin 1 din L53/2003.
Cine ii da adeverinta de somaj? Noi cu perioada de dinainte de a intra in CIC?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:50, 7 Septembrie 2016
Deci...am o salariata care vine din CiC de 2 ani, firma respectiva nu mai are activitate, insa nu a fost suspendata sau inchisa in sensul asta.
Practic toate posturile au fost desfiintate.... pot sa fac acte pt desfiintare post ? Nici macar in perioada de preaviz nu avem ce sa-i dam de munca.... va multumesc !
CJJJ a scris:

....
Practic toate posturile au fost desfiintate.... pot sa fac acte pt desfiintare post ? Nici macar in perioada de preaviz nu avem ce sa-i dam de munca.... va multumesc !


Ii puteti face actele pentru desfiintarea postului.... acordarea preavizului este obligatorie , altfel decizia de concediere este lovita de nulitate absoluta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interdictie concediere la revenire din cic adimct2007 adimct2007 Cum se interpreteaza art. 25 alin. 3 din OUG 111/2010 referitor la interdictia angajatorului de a concedia salariata care revine din concediul pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu crestere copil ?? augustana26 augustana26 buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca o mamica ce se intoarce din ingrijire copil la implinirea varstei de 2 ani poate beneficia de somaj. Multumesc, (vezi toată discuția)
Concedierea la intoarcerea din cic IRISL IRISL Buna ziua, Anul acesta, m-am intors la munca dupa 2 ani de CIC. Inainte de finalizarea celor 6 luni de la intoarcerea din CIC, mi-a fost adus la cunostinta ... (vezi toată discuția)