avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal

Buna ziua , as avea si eu nevoie de niste raspunsuri , eu cu un prieten am batut un baiat , care si-a scos certificat medico-legal cu ingrijiri de 40 zile , acesta a cerut o suma emorm de mare pt impacare . As dori sa stiu la ce sa ma astept daca dosarul este trimis la judecatorie . Acesta a avut fractura de maxilar , fractura de pomete. Inca ceva as dori sa stiu daca dupa pedeapsa ma pot reabilita sa scap de cazier .
Cel mai recent răspuns: Attila-Arpad Dombi , Avocat 15:44, 24 Februarie 2009
Va puteti reabilita dupa executarea pedepsei , verificati daca corespunde suma pe care acesta o cre cu nr.de zile pentru ingrijiri medicale.
Normal timpul de ingrijiri medicale este de 60 de zile si nu de 40 de zile.
Se poate verifica si la spitalul unde afost internat.
Cod penal:

Art. 181
Fapta prin care s-a pricinuit integritatii corporale sau sanatatii o vatamare care necesita pentru vindecare ingrijiri medicale de cel mult 60 de zile se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.
Fapta prevazuta la alin. 1 savarsita asupra membrilor familiei se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate. In cazul faptelor prevazute la alin. 11 actiunea penala se pune in miscare si din oficiu.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala, producandu-si efectele si in cazul in care actiunea penala a fost pusa in miscare din oficiu.

Discutia despre reabilitare este prematura, cat timp inca nici nu ai fost condamnat.
Mai intai ar trebui sa va ganditi cum sa va impacati cu persoana respectiva.
Fractura de maxilar poate avea destule urmari nedorite. Si poate va treziti ca zilele de vindecare se maresc.
cere o suma foarte mare , si nu cred ca avem cum sa ne impacam . daca inainteaza dosaru decat cu 40 de zile de ingrijiri care ar fi consecintele ? si daca isi prelungeste pana la 60 de zile care ar fi consecintele .
E vreo scapare din asta ? am doar 19 ani si cred ca un cazier mi-ar distruge toate sansele de angajare .
Chiar daca va cere mult platiti macar o parte din suma ca avans contra chitanta ca va ajuta in instanta (ca atenuanta)... explicati-i ca recuperarea sumelor chiar si dispuse de instanta e extrem de dificila in sistemul din Romania (el e cu hotararea in mana ca ii datorezi x lei si va trebui sa plateasca taxe de executare si in plus executorul va trebui sa aiba de unde lua suma sau bunuri echivalente ca pret cu suma) si poate ii va conveni mai mult sa aiba niste bani cash in mana decat sa se chinuie vreo 2 ani sa te execute si va reduce din suma ceruta, in plus, va trebui sa aiba probe ptr. tot ce cere (chitante medici, medicamente, zile pierdute de la servici, drumuri facute datorita faptei etc. sau martori)... am vazut cazuri in care partea vatamata cerea 150 mil. lei si nu a putut dovedi nici 10 lei si cu 20 mil. cash a fost mai mult decat multumita...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto Tudor.Barbu Tudor.Barbu Bună ziua, Vă solicit şi eu ajutorul cu un sfat în următoarea problemă: luni, în timpă ce conduceam un autoturism Dacia Logan am lovit frontal o altă ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala ChavaLito ChavaLito acum o saptamana am fost intr-o discoteca de la mine din oras si era o fata pe care o cunosteam si am fost acolo special pentru ea doar ca ea era insotita de ... (vezi toată discuția)
Plangere prealabila aelex aelex Daca termenul de 2 luni din momentul in care o persoana putea sa depuna plangere prealabila curge si aceasta nu a depus din motive neimputabile ei (ex.coma 3 ... (vezi toată discuția)