avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Publicatie de vanzare eronata
Discuție deschisă în Executare silită

Publicatie de vanzare eronata

Buna ziua,
Sunt proprietar al unei case scoase la licitatie.
Am primit publicatia de vanzare . Descrierea casei este cu totul alta, adica scrie "casa la rosu" cu toate ca este finalizata in proportie de 90%, ca are 2 balcoane si de fapt are numai unul, ca este constructie din caramida, dar de fapt etajul e din lemn, etc... Tot in publicatia de vanzare scrie ca este vorba de a 4 a licitatie cu toate ca noi stim ca s-a mai facut doar una. In caz ca se vinde casa imi pot lua toate bunurile din ea ? Adica sa o las la "rosu" ?
Va multumesc anticipat pentru raspuns !
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:46, 3 Aprilie 2013
Buna ziua,

Da, in caz de vanzare, puteti lua din ea toate bunurile mobile.
Dacă executarea silită vizează imobilul casă atunci executarea silită se face asupra acestuia nu şi a bunurilor mobile. Executarea silită se poate face numai în temeiul unui titlu executoriu (art. 632NCPC) şi cu respectarea dispoziţiilor legale, a drepturilor părţilor.(art. 625 NCPC). Executarea silită se face numai în măsura în care creanţa este certă. lichidă şi exigibilă. (art. 662 NCPC). Executarea silită se face asupra bunurilor mobile şi imobile ale debitorului sau aparţinând terţilor ţinuţi a răspunde pentru obligaţiile debitorului în scopul îndestulării creditorilor şi se face numai în măsura acoperiri obligaţiilor debitorului, Nu pot fi supuse executării silite bunurile de uz personal, casnic indispensabile traiului debitorului şi familiei sale, asupra obiectelor de cult, obiectelor indispensabile persoanelor cu handicap şi cele destinate îngrijirii bolnavilor, alomentelor necesare debitorului şi familiei sale, scrisori, fotografi, tablouri, bunuri destinate exercitări ocupaţiei sau profesiei. Bunurile mobile, veniturile sunt cele dintâi supuse executări silite şi numai dacă nu se acoperă creanţa se pot urmări bunurile imobile
Cu certitudine nu se aplica Codul de procedura ci vechiul cod de procedura civila. O executare inceputa la 15.02.2013 nu putea ajunge deja la emiterea publicatiilor de vanzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde vand executorii Sever Simion Sever Simion As dori sa stiu unde vand executorii judecatoresti bunurile din casele oamenilor? Ma refer la mobile, aparatura electrocasnica, tablouri, covoare? Tot ce ... (vezi toată discuția)
Nu vreau sa imi fie excutate silit bunurile Sever Simion Sever Simion Buna ziua, Familia mea m-a imprumutat cu multi bani si acum ne aflam in situatia in care e posibil ca bunurile mele (din casa, mobile si ce mai e intr-o ... (vezi toată discuția)
Executor judecătoresc Maricris28 Maricris28 Se poate ca trei persoane sa fie executate silit pentru suma de 4000 euro cătreo persoana fizica ?daca două din aceste persoane nu au venituri sau bunuri ... (vezi toată discuția)