Buna ziua!
Pentru o licitatie la care vreau sa particip unul din criteriile de atribuire arata astfel:
1 Pretul ofertei 10.00%
Descriere: Redeventa - se exprima in procent din facturile emise /luna - pentru redeventa cea mai mare ofertata se acorda punctajul maxim alocat (10 pct.) - pentru alte valori ale redeventei ofertate punctajul va fi calculat astfel: P = redeventa ofertata / redeventa cea mai mare ofertata X 10 puncte
Mentionez ca este vorba de o achizitie de concesionare a unui serviciu de salubrizare intr-o comuna. Intrebarea mea este: pe ce baza sau de unde sa ma inspir, ce limite am la redeventa respectiva? Mentionez ca ma intalnesc prima data cu aceasta "redeventa", care din cate am inteles inseamna de fapt faptul ca daca se castiga licitatia, ofertantul trebuie sa plateasca lunar primariei respectivei comune o anumita suma din cat incaseaza... tot la primarie. Am inteles corect?
redeventa este de esenta concesiunii. dvs. daca castigati licitatia primiti dreptul de a exploata serviciul public de salubrizare, adica dvs veti incheia contracte cu beneficiarii. din incasarile obtinute in mod normal o parte se da concedentului adica autoritatii contractante care va da dreptul de a exploata serviciul. acum care e nivelul redeventei numai un profesionist in ale salubrizarii poate stii pt. ca implica calcule serioase. ce investitii faci, in ce perioada ti le amortizezi, ce profit iti propui sa ai si apoi vezi cat esti dispus sa dai si autoritatii. in concluzie, nu stiu daca puteti primi un raspuns concret aici.