avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionar public nou angajat i se acorda suma ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionar public nou angajat i se acorda suma compensatorie cu caracter tranzitoriu

Buna ziua,
Va propun o speta cu care ma confrunt in institutia publica unde lucrez.
Avem un functionar public nou angajat pe perioada determinata. Pentru stabilirea salariului, art. 1 diu OUG 84/2012 spune ca pentru anul 2013 se aplica printre altele si art. 2 din ordonanta 80/2010 care arata astfel: "În anul 2012, pentru personalul nou-încadrat pe funcţii, pentru personalul numit/încadrat în aceeaşi instituţie/autoritate publică pe funcţii de acelaşi fel, precum şi pentru personalul promovat în funcţii sau în grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare în plată pentru funcţiile similare din instituţia/autoritatea publică în care acesta este încadrat".
Problema care apare este ca, in cadrul institutiei avem caz cu salarii diferite pentru aceeasi functie, diferente rezultate din introducerea in salariul de baza a celebrei sume compensatorii cu caracter tranzitoriu.
In conditiile in care functionarul public nou angajat va merge in structura care a beneficiat de sporul de control si deci, ulterior, de sume compensatorii cu caracter tranzitoriu, aceste va beneficia si el de respectiva suma compensatorie? Sau va avea doar salariul corespunzator gradului si gradatiei de vechime, dat fiind ca, la vremea cand au aparut sumele compensatorii cu caracter tranzitoriu acestea s-au acordat doar celor care beneficiau la acea vreme de sporul respectiv?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 20:49, 3 Aprilie 2013
Parerea mea este ca va beneficia doar de salariul de baza, nu si de aceste sume compensatorii. Ele au fost acordate persoanelor care beneficiau de anumite drepturi salariale la un anumit moment, ceea ce nu este si cazul noului angajat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare Elleny Elleny Cum se stabileste salariul pentru angajatul unei autoritati publice locale, care are functia de Manager tehnologia informatiilor si comunicatii, studii ... (vezi toată discuția)
Sume compensatorii in anul 2012 pt. functionar public nou angajat IORDANA IORDANA Am urmatoarea speta: Conform Legii 283/2011, în anul 2012, pentru personalul nou incadrat pe functii, salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata ... (vezi toată discuția)
Salariu referent aladinut aladinut va rog sa-mi raspundeti si mie la o intrebare!...avand in vedere ca un functionar public a promovat incepand cu luna ianuarie 2012 in gradul superior ,referent ... (vezi toată discuția)