avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnat definitiv - termen prescriptie fapta penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnat definitiv - termen prescriptie fapta penala

buna ziua
va rog sa ma ajutati cu o problema:
daca o persoana a fost judecata pt aceasi fapta penala in doua dosare diferite dar in acelasi timp,intr unul dintre dosare a fost condamnat in 2011 la 5 ani de inchisoare....si in al doilea dosar condamnat la aceasi pedeapsa dar in 2013.intrebarea mea este:termenul de prescriptie a inceput sa curga din 2011,....atunci cand s a dat sentinta......dar a incetat sa mai curga din momentul in care s a dat a doua sentinta?adica a inceput un nou termen de prescriptie din 2013 si cel care a curs din 2011 s a anulat? v a incepe sa curga un nou termen de prescriptie din momentul in care se face contopirea de pedepse?va multumesc
nu inteleg cum a fost judecat in doua dosare pentru aceeasi fapta, in acelasi timp?!

Normal este să se anuleze ultima sentinţă şi nu prima , dacă există într-adevăr condamnare pentru aceeaşi faptă. Iar prescripţia executării pedepsei în acest caz curge doar pentru executarea dispusă în 2011.
Da, anulandu-se a doua hotarare nu va mai exista.

In consecinta, termenul de prescriptie incepe sa curga de la prima hotarare.
Daca situatia prezentata de dvs este reala, pentru a anula, trebuie ca la instanta unde a ramas definitiva ultima condamnare sa depuneti contestatie in anulare, important este ca in situatia prezentata nu exista un termen de decadere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescrierea faptei penale kip kip vreau sa stiu dupa cat timp se prescrie o condamnare de trei 3 ani definitiva pentru furt calificat (vezi toată discuția)
Prescriptia a doua pedepse portospirate portospirate O sa incerc sa fiu cat se poate de precis. In 2002 am fost condamnat definitiv la 3 ani cu inchisoare pt inselaciune. In 2004 am fost condamnat din nou, in ... (vezi toată discuția)
Prescripţia executarii pedepsei împiedică anularea suspendării ... florinelteaca florinelteaca Prescripţia executarii pedepsei împiedică anularea suspendării executării pedepsei sub supraveghere? Bună seara! Am avut o condamnare sub supraveghere ... (vezi toată discuția)