avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertize contabile judiciare
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertize contabile judiciare

Cine si cum sanctioneaza un expert JUDICIAR care depaseste domeniul cercetarii problemelor cu caracter economic si financiar si se trezeste afirmand ca "ar putea parea nelegal..." dar data fiind micimea incalcarii legii...etc. cum estre cu acest "ar putea parea nelegal" (adica, este, dar...oameni suntem!). Printre altele, ca de exemplu, faptul de a nu fi avut curiozitatea de a merge in arhiva sa citeasca dosarul.
Adresati-va filialei CECCAR de care apartine expertul judiciar. Aceasta institutie detine un corp de control pentru aceasta problematica. Cred ca puteti cere instantei alta expertiza, consultati-va cu avocatul.
Precizati motivarea instantei pentru respingerea solicitarii dvs.
Presupun ca instanta de judecata a fost de acord cu concluziile raportului de expertiza depus de catre expertul respectiv si a considerat ca expertul respectiv a raspuns documentat la obiectivele fixate. In aceste conditii, nu vad care ar putea fi motivele sanctionarii expertului de catre instanta de judecata.
La ce se refera mentiunea dvs.: "Uitati ca sunt niste doamne pentru 29 zile la inchisoare ?", de care nu amintiti in discutia initiala ?
Este greu de crezut ca expertul judiciar respectiv s-a pronuntat, fara a studia dosarul.
Cum putea fara a vedea dosarul, sa raspunda documentat la obiectivele fixate de catre instanta de judecata ?
Exista o alta posibilitate. Expertul a fost convocat de catre instanta de judecata si i s-a cerut parerea, doar, in sala de consiliu. Nu a intocmit ulterior un raport de expertiza. Parerea expertului putea fi sau nu putea fi, acceptata, de catre instanta de judecata, daca expertul a fost intrebat, doar , in sala de consiliu, asupra cauzei respective.

Chiar am vrut sa va raspund, a fugit mesajul, tot cautandu-l am vazut ca mi s-a sters un mesaj. Cum nu vreau sa deranjez pe nimeni dar nu stiu cu ce am gresit, ma abtin de la comentarii pe acest forum, pana cand aflu. Va multumesc pentru seriozitatea tratarii subiectului.29 zile, doamnele cu spaga... Toate afirmatiile mele au probele atasate. astept sa vad daca mai pot scrie. Cunosc si judecatori integri si de mare calitate si profesionisti desavarsiti.
:offtopic: Interventie moderator

Daca ati fi observat in josul paginii exista motivul stergerii acelui mesaj al dvs ... Facut! asistat de avocat, instanta respinge! Uitati ca sunt niste doamne pentru 29 zile la inchisoare?

1. Posturile trebuie sa fie bazate pe argumente, si sa aduca un plus de valoare discutiei, iar mesajele offtopic trebuie evitate sau purtate prin intermediul mesajelor private.

2. Intre subiectul acestui topic deschis de dvs si mesajul referito la arestarea acelor doamne, nu vad unde este legatura.

Avocatii care m-au reprezentat nu au putut sa ma lamureasca. Din lecturile facute, am inteles cum se face, dar nu am inteles de ce nu s-a facut "by the rule". Am sa ma mai documentez. va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertul contabil si-a depasit atributiile, pot sa il recuz? aidu aidu Mi s-a incuviintat expertiza contabila pt drepturi banesti neacordate. Insa expertul contabil s-a apucat sa faca interpretarea unor clauze contractuale, in ... (vezi toată discuția)
"refacerea" probelor sabinna sabinna Ce inseamna \\"refacerea probelor\\" in apel? Daca la instanta de fond s-a efectuat o expertiza tehnica, cum poate fi ea refacuta in apel? Se numeste alt ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica auto cristian niculae cristian niculae Buna ziua, Am fost subiectul unui accident, s-a facut o expertiza, expertul a tras niste concluzii, Partea vinovata a pus alte intrebari, iar expertul a ... (vezi toată discuția)