Buna ziua !
Am urmatoarea situatie : am un client care are datorie la mine peste 10.000 lei inca de anul trecut .
Acum 2 sapt , i-am facut un transport , in urma caruia s-a deteriorat ceva marfa , ptr care, ulterior , el mi-a emis o factura de imputatie.
Valoarea facturii de imputatie nu depaseste creanta care o are el fata de mine , si totusi el NU VREA sa faca ordin de compensare , spunand ca asta am urmarit ca sa imi recuperez debitul de la el si am ales aceasta varianta.
Oricum marfa deterioarata , nu cred ca se mai poate valorifica fiind compromisa peste 80%.
Daca stiti cumva , in astfel de situatie ce este de facut ? Nu vreau sa platesc , mai ales ca el inca are datorie la mine si probabil de la acest moment se va incheia si colaborarea noastra.
Il pot obliga sa faca ordinul de compensare ? Sau il fac eu , acel ordin ? Stiu ca poate veti spune ca si contabilul putea sa imi explice dar , pana ii voi explica lui , prefer varianta acestui forum , unde am gasit raspunsuri de foarte multe ori .
Multumesc frumos ptr raspunsuri / sugestii .
Trimiteti o notificare prin care ii cereti sa efectueze compensarea intre debitele reciproce si sa va achite diferenta .
Daca factura emisa de dumneavoastra este semnata drept acceptare de catre clientul dumneavoastra si este ajunsa la scadenta, nu exista motive sa nu opereze compensarea.