avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ordin de compensare la o datorie mai veche de un an
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ordin de compensare la o datorie mai veche de un an

Buna ziua !
Am urmatoarea situatie : am un client care are datorie la mine peste 10.000 lei inca de anul trecut .
Acum 2 sapt , i-am facut un transport , in urma caruia s-a deteriorat ceva marfa , ptr care, ulterior , el mi-a emis o factura de imputatie.
Valoarea facturii de imputatie nu depaseste creanta care o are el fata de mine , si totusi el NU VREA sa faca ordin de compensare , spunand ca asta am urmarit ca sa imi recuperez debitul de la el si am ales aceasta varianta.
Oricum marfa deterioarata , nu cred ca se mai poate valorifica fiind compromisa peste 80%.
Daca stiti cumva , in astfel de situatie ce este de facut ? Nu vreau sa platesc , mai ales ca el inca are datorie la mine si probabil de la acest moment se va incheia si colaborarea noastra.
Il pot obliga sa faca ordinul de compensare ? Sau il fac eu , acel ordin ? Stiu ca poate veti spune ca si contabilul putea sa imi explice dar , pana ii voi explica lui , prefer varianta acestui forum , unde am gasit raspunsuri de foarte multe ori .
Multumesc frumos ptr raspunsuri / sugestii .
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 23:32, 3 Aprilie 2013
Trimiteti o notificare prin care ii cereti sa efectueze compensarea intre debitele reciproce si sa va achite diferenta .
Daca factura emisa de dumneavoastra este semnata drept acceptare de catre clientul dumneavoastra si este ajunsa la scadenta, nu exista motive sa nu opereze compensarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfa deteriorata transportator sacko sacko Pe ce cont se trece c/v marfii deterioarate in timpul transportului, ce este facturat de catre casa de expeditii transportatorului. Este vorba de transport ... (vezi toată discuția)
Compensare datorii-creante! elena.cringeanu elena.cringeanu Buna ziua!Am o problemuta! Am de recuperat o creanta in valoare de 33700 ron de la o societate careia i-am facturat produse in 03.09, cu termen de plata peste ... (vezi toată discuția)
Imputatia platii elga50 elga50 Emiterea unei facturi se poate numi imputatia unei plati in sensul art.1506 - 1509 din NCC? (vezi toată discuția)