avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj , sulta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj , sulta

Am divortat de sot acum 5 ani.Locuim in acelasi apartament. Acum s-a terminat si partajul. Eu am ramas cu apart dar trebuie sa-i dau sulta de 850 mil lei vechi si nu am de unde.Pot sa-l dau afara din apart acum ca am sentinta de partaj? Sau trebuie sa-i dau sulta mai intai? Pana acum nu prea a contribuit la chelt casei(intretinere,lumina,gaze,etc), de acum incolo nici atat. Poate sa-mi vanda apart? Imi pune poprire pe salariu? Ce sa fac? La Cartea Funciara m-am gandit sa nu ma duc inca pt ca trece sulta. El are buletinul pe ac adresa inca 5 ani de acum incolo...
Va multumesc.
Puteti incerca sa negociati impreuna cu sotul, plata in rate a sultei, precum si celelalte detalii care va intereseaza, la mediator. In urma negocierilor veti obtine un acord, daca medierea reuseste, semnat de ambele parti pe care il veti trimite la intanta competenta, pentru emiterea unei hotarari de expedient. Cu hotararea obtinuta veti putea face toate demersurile necesare. Conditia este ca sotul sa fie de acor cu medierea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj te_lutem_dhe_faleminderit te_lutem_dhe_faleminderit Buna ziua, In urma unui divort si a unui proces de partaj am ramas cu apartamentul. Fostul sot a obtinut 60% din totalul bunurilor mobile si imobile. Trebuie ... (vezi toată discuția)
Partaj prin mediere manuelle manuelle Buna ziua. In timpul casatoriei sotii au cumparat o casa prin credit ipotecar. Ulterior acestia au decis sa divorteze. Sotul nu doreste sa ramana cu ... (vezi toată discuția)
Partaj credite nevoi personale si prima casa dinuanamaria dinuanamaria Impreuna cu fostul meu sot am achizitionat in perioada casniciei un credit de nevoi personale (pe numele meu, dar el este garant) si un credit de prima casa ... (vezi toată discuția)