avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... declaratie pe proprie raspundere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

declaratie pe proprie raspundere succesiune

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.
Am avut o matusa care a decedat si suntem 11 mostenitori. Parte din ei nu au certificate de nastere si de casatorie pt parintii lor decedati,acestia fiind nepoti de gradul 1.Au incercat sa obtina de la registrul starii civile copii dupa documente dar au fost refuzati pe motiv ca doar notarul le poate solicita. Daca eu dau o declaratie pe proprie raspundere ca verii mei sunt copiii celor decedati este valabil?
Eu am toate actele si vreau sa-i ajut si pe ei sa participe la masa succesorala.
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 14:47, 4 Aprilie 2013
Nu este valabila declaratia data de dvs
vocatia la succesiune se stabileste pe baza actelor de stare civila, nicidecum prin declaratii. se poate cere prin notar extase de uz oficial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune. ce grad de rudenie este între mine și vărul de-al doilea al tatălui meu? Salut2060Salut Salut2060Salut Ce grad de rudenie exista intre mine si varul de al 2-lea al tatalui meu? Am intrebat diversi avocati si notari si raspunsurile difera. Unii dintre acestia ... (vezi toată discuția)
Copiii varului primar decedat la succesiune Andrei384 Andrei384 Buna seara! Ne confruntam cu urmatoarea situatie: Singurii mostenitori ai unei rude sunt verii primari ai acesteia si o matusa.Unul din acesti veri primari a ... (vezi toată discuția)
Succesiune abc53 abc53 Buna ziua ,in urma decesului unei matusi(sora tatei ,care este decedat) am devenit posibil mostenitoare.Aceasta sora a tatei nu a avut copii,sotul ei decedand ... (vezi toată discuția)