avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intentionat sau legea permite ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intentionat sau legea permite ?

Intabularea unei case pe care am construit-o eu, sotia si sora ei a fost facuta de fata propietarului de la care am cumparat terenul pe care s-a construit casa . Aceasta era si avocata la momentul respectiv . In actul de intabulare si cadastru eu nu am fost trecut , decat sotia si sora ei . Acest lucru a fost facut intentionat , de catre cele trei , in prezent acest lucru imi creaza anumite greutati . Se poate imputa ceva avocatei care a intabulat casa , pentru faptul ca eu nu am fost trecut in acte ? Poate fi acest act anulat ?
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 23:08, 4 Aprilie 2013
din cate stiu eu in momentul cand se face intabularea se trec ca si proprietari ei care apar in documentele atat ale terenului cat si a autorizatie de constructie.Doar daca nu apareti pe acte se poate face asa ceva, iar daca spuneti ca apare sotia eu cred ca este suficient fiind bun dobantit in timpul casnicei sunteti coproprietar banuiesc.
Ar trebui sa mergeti la financiar sa vedeti cine apare pe rol, apoi sa scoateti un certificat de informare de la cadastru ca sa vedeti exact cum a fost repartizata proprietatea.

Mult succes
Ce probleme aveti ? Nu inteleg > Daca a fost trecuta sotia pe act si intabularea s-a facut in timpul casatoriei, sunteti si dumneavoastra proprietar chiar daca nu rezultati in act.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o nelamurire kosmin76 kosmin76 In 2005 am cumparat un teren pe numele socrului meu.In 2006 am demolat casa veche ce se afla pe acest teren si am construit una noua, desigur pe numele ... (vezi toată discuția)
Cum să procedăm ca soția să devină coproprietar pe terenul moștenit de la mama, pe care momentan nu am titlu de proprietate? cato19 cato19 [b]Situatie: [/b] Mama decedata, proprietara. Mostenitori: eu, tatal meu si sora mea. Intentia e aceea de a dezbate successiunea (sora nu renunta la partea ... (vezi toată discuția)
Modificarea datelor cf - posibila? sannek sannek Buna ziua. Am si eu urmatoarea problema: -am cumparat un teren impreuna cu sotia,proprietari amandoi, actul de cumparare a terenului fiind inregistrat la ... (vezi toată discuția)