avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere contract de inchiriere fara acordul partilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere contract de inchiriere fara acordul partilor

in luna oct. 2008 am deschis un punct de lucru. pentru acest punct de lucru exista un contract de inchiriere incheiat cu o persoana fizica (contractul este inregistrat la AF). din cauza problemelor financiare pe care le avem, nu am desfasurat nici un fel de activitate la acest punct de lucru si dorim sa-l inchidem incepand cu 01.03.2009. in acest sens am luat legatura cu proprietarul, pentru a-l instiinta de intentia noastra. dumnealui nu este de acord cu rezilierea contractului, pe motiv ca el nu mai gaseste alti chiriasi in perioada asta si pierde bani. in momentul incheierii contractului, noi am depus si o garantie, echivalenta cu o chirie lunara, pe care n-o mai vrem inapoi. precizez ca in contractul de inchiriere nu este prevazuta nici o clauza speciala cu privire la rezilierea contractului inainte de incheierea termenului contractual, 30.09.2009. singura specificatie se refera la faptul ca se poate rezilia contractul inainte de termen prin acordul partilor.
intrebarea mea este ce pot face in conditiile date, mai ales ca firma noastra "merge" pe pierderi?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Septimiu Bujgoi , Consilier juridic 14:24, 25 Februarie 2009
La implinirea acestui termen in data de 30-09-2009 contractul poate fi rezililiat, deoarece nu mai incheiati cu el alt contract.Nu are relevanta faptul ca firma merge pe pierderi .
intrebarea mea se refera la faptul daca pot rezilia acest contract inainte de incheierea termenului contractual, in speta daca pot rezilia contractul la 01.03.2009. nu-mi mai permit sa achit chiria.
Daca nu ati prevazut in contract dreptul oricarei parti de a denunta unilateral contractul inainte de termen, atunci nu aveti aceasta posibilitate. Trebuie sa asteptati sfarsitul duratei contractului.

In cazul dvs, singura modalitate de incetare a contractului inainte de expirarea duratei ar fi rezilierea pentru neindeplinirea obligatiilor de catre cealalta parte, care se face prin actiune in instanta.
incercati sa cesionati contractul unei alte persoane. in acest sens dumneavoastra scapati de contract fara batai de cap

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract inchiriere Simona N. Simona N. Sunt locatar intr-un contract de inchiriere a unui punct de lucru.Am anuntat cu 60 de zile printr-o adresa locatorul ca as dori rezilierea contractului ... (vezi toată discuția)
Lamurire vioricaiulia vioricaiulia Ce inseamna din punct de vedere juridic transmiterea de catre proprietar (locator) a [b]dreptului de folosinta[/b] asupra imobilului, ca si obiect al unui ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere nickelman200 nickelman200 am probleme cu contractul de inchiriere.proprietara doreste sa rezilieze contractul unilateral inainte de termen (3.5ani)fara motiv cu toate ca in 6 ani nu am ... (vezi toată discuția)