avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Judecare in lipsa , rog raspuns
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Judecare in lipsa , rog raspuns

Buna ziua,
In urma cu 2 luni am facut o plangere contraventionala pentru rovigneta pe care am trimis-o la judecatoria giurgiu in care am mentionat ca dosarul sa fie judecat in lipsa mea.
Azi am primit o citatie in care sunt chemat in instanta in calitate de intimat . Nu doresc sa merg la giurgiu pentru ca pierd si timp si bani. Trebuie sa fac cerere din nou? De ce am primit citatie ?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:55, 4 Aprilie 2013
Probabil ca ati castigat procesul la judecatorie si s-a formulat recurs de partea adversa. De aceea ati fost citat in calitate de intimat, altfel erati petent.Recursul se va judeca la tribunal si ar fi bine, chiar daca nu va prezentati , sa depuneti intampinare si sa solicitati pe langa respingerea recursului si judecarea cauzei in lipsa dvs.
Imi cer scuze am scris din greseala intimat dar eu sunt in calitate de petent. Este primul termen de judecat al dosarului .
Ultima modificare: Joi, 4 Aprilie 2013
kosmoo88, utilizator
Este normal sa primiti citatie chiar daca ati cerut judecarea in lipsa. Veti primi si comunicarea sentintei si veti avea posibilitatea sa o atacati daca solutia nu este cea dorita de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimarea cauzei ContSters132975 ContSters132975 va rog s ma lamuriti si pe mine: procesul a avut loc in 2007, amenda contraventionala, petent xx si intimat Politia Comunitara. noi, adica politia am castigat ... (vezi toată discuția)
Model intampinare recurs ionutfilip ionutfilip care ma puteti ajuta cu o cerere de intampinare . am avut proces cu politia pentru suspendarea permisului de conducere prin care am castigat dupa care politia ... (vezi toată discuția)
Se poate judeca si in lipsa? alexser24 alexser24 sub semnatu ect este chemat in instanta la data de ect in calitate de intimat in ceea ce priveste dosarul plangere solutie de neurmarire / netrimitere judecata ... (vezi toată discuția)