avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Programul \\"Mihail Kogãlniceanu\\"
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Programul "Mihail Kogãlniceanu"

IMM-urile pot accesa, din 4 aprilie, prin programul "Mihail Kogălniceanu", o linie de credit de 400.000 de lei anual/întreprindere cu dobânda subvenţionată de Guvern, a anunţat, vineri, la Timişoara, ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism, Maria Grapini

[ link extern ]

azi, 4 aprilie, nu se pot face inscrieri...

[ link extern ] /

care sa fie cauza?
Cel mai recent răspuns: ContSters257414 , utilizator 17:17, 10 Iunie 2013
Da, se poate cere in instanta plata dobanzilor.
Cred ca Banca ,doar cred, nu are dreptul sa solicite beneficiarului plata dobanzii subventionate. Banca trebuie sa se adreseze Fondului de garantare. In baza legii, beneficiarul nu este responsabil de neindeplinirea statului a conditiilor impuse de el:)
danacj a scris:

Cred ca Banca ,doar cred, nu are dreptul sa solicite beneficiarului plata dobanzii subventionate.


banca nu numai ca nu solicita beneficiarului plata dobanzii subventionate, ci o ia (FURA) asa, fara sa mai solicite nimic (si daca ar solicita, sau s-ar trece in contract, ar fi ILEGAL) cu de la ea (banca) putere, ca asa vrea, ii vine ei (bancii), pur si simplu, din contul beneficiarului...

ca legea e clara:

Art. 7- (4) I.M.M.-urile vor plăti lunar PARTEA din dobândă care le revine în baza contractului de credit, urmând ca, în baza convenţiei de colaborare dintre A.I.P.P.I.M.M. şi instituţia de credit parteneră, A.I.P.P.I.M.M. să vireze lunar instituţiei de credit partenere subvenţia de dobândă aferentă creditului contractat de către I.M.M. în condiţiile stabilite prin normele metodologice de aplicare a prezentei ordonanţe de urgenţă.
(Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 60/2011)


nota:

inteleg, cred, pare, ca banca ar fi de dat in judecata.
sau toata treaba e facuta asa, la deruta, nici sa nu stii care ce si cum, banca sau statu', sau ue (ca e "minimis":rolleyes:), ori si si si...:slap:




Ultima modificare: Duminică, 21 Aprilie 2013
ContSters257414, utilizator
iar NOTIFICARE de la banca cum ca Ministerul economiei NU VIREAZA subventia nici pe luna mai 2013.

ca urmare, "conform anexei... la Contractul de credit... VA TREBUI:rolleyes: achitata de catre IMM dobanda CONTRACTUALA aferenta liniei de credit Kogalniceanu..."

ce poate face imm-ul sa se respecte legea?
Cred ca doar un profesionist in domeniu poate sa va indrume exact , probabil, in instanta.
Foarte neplacut si incorect.Pe site gasiti si persoana de contact pentru a lua legatura cu ea atasand si documentele primite de la banca.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2013
Daniela Bolog, Consultant credite si finantari
"s-a dat" (inapoi) subventia (retinuta de banca din contul beneficiarului) restanta decembrie 2012 - la zi. bun.

(fara niciun demers.)

Alte discuții în legătură

Program kogalniceanu 2013 tibiersek tibiersek imprumutul acordat prin program trebuie restituit in decembrie 2013 sau se acorda pentru un an ? (vezi toată discuția)
Programul kogalniceanu oloiniucoctavionut oloiniucoctavionut cine poate sa-mi spuna mai multe despre acest program: adica in cat timp trebuie rambursati banii sau conditiile de acordare.mentionez ca eu am o societate cu ... (vezi toată discuția)
Exista posibilitatea de a obtine mai mult de un singur fond nerambursabil? AndreiNutas AndreiNutas Eu cu inca un coleg ne-am gandit la un proiect care s-ar califica pt fonduri europene. Insa problema este ca ne trebuie 25% din bani, ceea c nu avem. Este o ... (vezi toată discuția)