avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere permis conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere permis conducere

Buna ,
Am si eu o problema : mi-a fost retinut permisul de conducere astazi dupa ce , sustine agentul de politie, nu am respectat culoarea rosie a semaforului. Nu inteleg cum a vazut el din moment ce eram intr-o intersectie si el venea din stanga mea , adica nu era in spatele sau in fata mea. Mi-a fost retinut permisul si , grabindu-ma nu am semnat nici procesul verbal si nici nu am vazut nici un martor care sa fi vazut asa-zisa fapta. Ar trebui sa contest amenda ? Cum as putea eu sa demonstrez ca am dreptate daca eram singur in masina ? Va multumesc !
bine este sa contestati procesul vb de contraventie, incercati sa vedeti daca au existat camere video in intersectie. imaginile de pe ele va pot ajuta daca va stiti nevinovat
intr-o intersectie semaforizata semafoarele sunt orientate si spre celelalte directii, stanga si dreapta. astfel agentual a putut observa daca ati intrat pe rosu sau nu. deciziile instantelor se bazeaza pe observatia directa a agentului constatator iar daca nu aveti un martor este cam greu de dovedit contrariul.
Sincer nu cred ca sunt camere in intersectie . Buna idee . Ma voi interesa ,dar in cazul in care nu sunt ? nu ar trebui sa prezinte agentul o filmare / poza ?

asta era si problema mea : eram singur in masina. Intersectia este destul de mare ( in spatele mall-ului tm) si m-am plimbat ulterior pe jos ca sa ma conving. I-ar fi fost imposibil agentului sa vada semaforul meu intrucat era o intersectie tip cruce si semafoarele la distante considerabile unul de celalalt( cel de care am trecut eu si cel la care era el)
Ultima modificare: Duminică, 21 Aprilie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. va rog ajutati-ma cu un raspuns, astazi am avut un ... anca14cris anca14cris Buna seara. Va rog ajutati ma cu un raspuns, astazi am avut un accident rutier fara victime mai exact intr o intersectia trecand pe culoare verde a ... (vezi toată discuția)
Retinere permis - trecere pe rosu catalinn008 catalinn008 Buna ziua, astazi mi-a fost suspendat permisul pe motiv de trecere pe culoarea rosie a semaforului. Am facut stanga in sensul giratoriu de la Universitate ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - culpa, reparatia masinii pe rca victor2302 victor2302 buna ziua, Acum cateva zile am facut un accident rutier. Ma aflam intr-o intersectie semaforizata, doar cu semafoare de inainte si a trebuit sa fac ... (vezi toată discuția)