Buna ,
Am si eu o problema : mi-a fost retinut permisul de conducere astazi dupa ce , sustine agentul de politie, nu am respectat culoarea rosie a semaforului. Nu inteleg cum a vazut el din moment ce eram intr-o intersectie si el venea din stanga mea , adica nu era in spatele sau in fata mea. Mi-a fost retinut permisul si , grabindu-ma nu am semnat nici procesul verbal si nici nu am vazut nici un martor care sa fi vazut asa-zisa fapta. Ar trebui sa contest amenda ? Cum as putea eu sa demonstrez ca am dreptate daca eram singur in masina ? Va multumesc !
bine este sa contestati procesul vb de contraventie, incercati sa vedeti daca au existat camere video in intersectie. imaginile de pe ele va pot ajuta daca va stiti nevinovat
intr-o intersectie semaforizata semafoarele sunt orientate si spre celelalte directii, stanga si dreapta. astfel agentual a putut observa daca ati intrat pe rosu sau nu. deciziile instantelor se bazeaza pe observatia directa a agentului constatator iar daca nu aveti un martor este cam greu de dovedit contrariul.
Sincer nu cred ca sunt camere in intersectie . Buna idee . Ma voi interesa ,dar in cazul in care nu sunt ? nu ar trebui sa prezinte agentul o filmare / poza ?
asta era si problema mea : eram singur in masina. Intersectia este destul de mare ( in spatele mall-ului tm) si m-am plimbat ulterior pe jos ca sa ma conving. I-ar fi fost imposibil agentului sa vada semaforul meu intrucat era o intersectie tip cruce si semafoarele la distante considerabile unul de celalalt( cel de care am trecut eu si cel la care era el)