Va rog daca se poate , m-ar interesa daca un contract de vanzare-cumparare teren ,intocmit de mana in anul 1997,mai este valabil in situatia in care terenul l-am primit intre timp ca mostenire si este inscris in cartea funciara din 2002 iar parintii sunt decedati din 2009.
Va multumesc pt.ajutor, si eu cred acelasi lucru , dar la noi e foarte greu si destul de costisitor.Speram sa se poata compara in instanta semnatura de pe trei acte diferite,dintre care doua sunt semnate la doi notari.In plus m ar interesa si dovada vechimii documentului...
parintii nu ne au spus niciodata ca ar fi facut un asemenea act, ca dovada ne au facut contract de v-v cat erau in viata.
daca aveti convingerea ca actul de vanzare despre care vorbiti este fals, pe el neaflandu-se semnatura parintilor ci una contrafacuta, trebuie sa va INSCRIETI IN FALS impotriva acelui inscris, aratand instantei de judecata ca il defaimati ca fals. Daca nu faceti acest lucru, actul va constitui proba in dosar, fiindu-va opozabil inclusiv dvs ca parte careia i-a fost opus in litigiu si care nu l-a defaimat ca fiind fals. Dupa ce va inscrieti in fals, solicitati instantei ca, daca in urma verificarilor efectuate de catre judecator, acesta nu se considera lamurit cu privire la semnaturi, sa vi se incuviinteze efectuarea unei expertize grafoscopice / grafologice, pentru a se determina daca semnaturile de pe actul de vanzare sunt sau nu ale parintilor. Depuneti acte pentru comparatie, cat mai multe acte oficiale, chiar in fata notarilor, in care apare semnatura parintilor. Din cate imi aduc aminte, onorariul pt astfel de expertize nu este atat de mare incat sa renuntati la proba. Alta cale procedura nu aveti.