avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia totala a fetitei rezultata din concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia totala a fetitei rezultata din concubinaj








buna as vrea sa stiu si eu ce sanse as avea sa obtin custodia totala a fetitei.pt inceput am fost cu tatal copilului in jur de 8 an nu am fost casatoriti din 2004 am fost impreuna in londra si toti banii facuti impreuna iam investit in bunuri imobiliare in numele lui sau in numele unor rude de-ale lui dar asta mai putin conteaza.in perioada 2009-2010 am fost despartiti aproape un an dar am decis sa ne mai dam o sansa nestiind ca el in tara avea deja pe altcineva.cand ne-am impacat am ramas insarcinata in tot acest timp incepusem sa construim o casa in curtea tatalui sau iar la baza casei un magazin si un bar care momentan le-a deschis din aces motiv(constructia casei) mergea din 2in 2 sapt in tara .pe durata sarcinei am avut niste problme si a trebuit sa stau internata in spital aproape 3 luni el nici macar nefiind langa mine cand am nascut(era in tara cu cealalta femeie la o nunta )am o poza cu ei doi facuta pe 28 august de la aceasta nunta iar copilul sa nascut pe 29.in februarie 2012 cand copilul avea 5 luni persoana respectiva ma cautat pe facebook si atunci am avut raspuns la banuielile mele(tin sa precizez persoana respectiva iubita lui e un avocat din iasi).am facut prostia sa imi trec copilul pe numele lui si acum treb sa ma rog de el sa il caut sa trimit vorbe prin familia lui sa imi dea procura sa calatoresc in tara cu copilul.de anul trecut din februarie pana acu mi-a trimis doar 220 lire.ce sa spun ca de copil nu se intereseaza nu suna nu trimite mesaje sa intrebe ce face ea.am avut probleme cu el si aici ca nu ma lasa in pace ma urmarea de la statia de tren cand ma intorceam de la munca sau in parcare la gradinita fetei facandumi probleme pt ca nu am vrut sa ma impac cu el.am si raportul de la politie despre acest incident.ca sa pot sa ma intretin pe mine si pe copil o famile din casa a stat cu fetita sa pot sa lucrez in tura de noapte sa fac bani pt cresa pt prima luna si sa pot sa o dau sa merg sa lucrez.tin sa precizez cat timp a fost in londra il rugam sa ma ajute cu bani de cresa(cresa costa 200 lire saptamanal si 833 de lire pe luna)credetima sunt intr-o situatie f delicata nu stiu ce sa fac si unde sa merg.nu vreau pensie alimentara nu vreau decat sa fiu capabila sa calatoresc cu fetita in tara cand am nevoie si sa nu ma rog tot timpul de el.motivul pt care am vrut sa merg in tara e sanatatea fetitei e predispusa la asma are tratament in fiecare zi si a fost internata de cateva ori in spital cu insuficienta respiratorie.va rog daca puteti sa ma indrumati unde as putea sa merg
Cel mai recent răspuns: meme1234 , utilizator 01:00, 5 Aprilie 2013
in primul rand linistiti-va si incercati sa va adunati.
sa incepem cu inceputul- interesati-va dar in Regatul Unit, din cate stiu, se ofera ajutoare- in bani sau chiar si locuinta la mamele singure sau cu probleme- interesati-va si incercati sa aflati ce drepturi aveti, poate va ajuta statul britanic cu bani sau reducere pentru gradinita.

daca fetita are pasaport, va puteti intoarce in tara oricand doriti fara acordul tatalui. veti avea nevoie de acordul tatalui doar la iesirea din Romania. fiind cetatean roman, autoritatile britanice va vor lasa sa iesiti din regat. eu asa stiu, insa puteti verifica informatia la politia de frontiera romana. gasiti numarul lor de telefon pe pagina lor de internet- sunati si intrebati daca autoritatile britanice va pot impiedica iesirea din UK pentru a veni in Romania.

in unele tari din uniunea europeana se poate deschide proces de incredintare a minorului chiar daca nu sunteti cetatean al statului respectiv, dar aveti rezidenta si locuiti legal.
de asemenea s-ar putea ca in UK sa gasiti si asociatii care ajuta mamele aflate in aceasta situatie care au nevoie de un avocat pentru un asemenea proces, dar nu isi pot permite sa il plateasca, incercati sa va informati si cautati pe internet cat mai multe pentru a putea rezolva aceste probleme.

apoi, ar mai fi posibilitatea de a deschide proces si in romania, la judecatoria de care apartineti cu domiciliul, asta odata ce sunteti in tara. tinand cont ca mai nou incredintarile se dau ambilor parinti si se exercita o custodie comuna, va sfatuiesc sa va luati un avocat pentru a putea avea mai mari sanse de a castiga incredintarea copilului in totalitate. puteti invoca faptul ca locuiti in tari diferite, orase diferite etc.- cautati pe google care sunt exceptiile pentru care se acorda incredintarea copilului exclusiv mamei si nu in comun cu tatal.
va doresc succes si multa putere pentru a va infrunta problemele.
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2013
meme1234, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatoria cu un nou nascut misha09 misha09 buna ziua!am avut o relatie cu cineva timp de 2 ani de zile in UK,in urma careia a aparut fetita mea ce implineste acum 5luni,detine cetatenie britanica de la ... (vezi toată discuția)
Concubinaj viorel00 viorel00 Buna seara ma numesc Turcan Viorel si am o prietena in Anglia ce sta in concubinaj de aprox 6 ani si au o fetita de 5 ani, iar ea nu mai vrea sa stea cu el, ... (vezi toată discuția)
Procura pentru minor Ana ils Ana ils Buna ziua ! Am si eu o nelamurire sunt rezidenta in italia impreuna cu copilul meu minor si sotul meu este in Londra pentru munca am dorii sa mergem la el in ... (vezi toată discuția)