avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calatoria cu un nou nascut
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calatoria cu un nou nascut

buna ziua!am avut o relatie cu cineva timp de 2 ani de zile in UK,in urma careia a aparut fetita mea ce implineste acum 5luni,detine cetatenie britanica de la tatal ei si numele lui de familie.in urma unor probleme,ne-am despartit si as vrea sa ma intorc definitiv cu fetita in Romania.as vrea sa stiu daca am nevoie de permisia lui de a parasi tara cu fetita.mentionez ca nu suntem casatoriti,doar fata e pe numele lui.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:54, 10 Septembrie 2015
De intrat in Romania puteti intra fara acordul tatalui dar nu puteti iesi ulterior cu copilul doar daca obtineti incredintarea acestuia doar la dvs. cu autoritatea parinteasca. Intrebati la ambasada cum puteti obtine titlul de calatorie pentru copilas.Eventual veniti in tara dupa care va adresati instantei in vederea obtinerii autoritatii parintesti, a domiciliului copilului la dv., fixarii unei pensii de intretinere din partea tatalui si a unui program de vizita,Toate acestea pentru a evita neplacerile ulterioare din partea tatalui copilului.De preferabil ar fi sa mergeti pe cale amiabila dar daca nu se poate dvs. trebuie sa va ganditi la copil.
[ link extern ]
Titlu de călătorie? Cu acordul tatălui.
Acordul tatalui poate fi suplinit prin obtinerea unei hotarari de la instanta din Londra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relocarea minorului cu mama in strainatate Monica_J Monica_J Buna ziua, situatia mea este urmatoarea: Dupa separararea de fostul concubin urmare a unor incidente de violenta domestica in UK, locul nasterii ... (vezi toată discuția)
Calatoria in strainatate cu copil minor albertmihaela albertmihaela Buna ziua. Am intrat intr-o mare problema si cer sprijinul dumneavoastra ca sa pot remedia problema. Pe scurt, am fost intr-o relatie de 2 ani de zile cu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. ieșire din țară cu copil Coriko Coriko Bună ziua. Am și eu o problema și sper să mă puteți ajuta cu un sfat. Momentan sunt însărcinată, după o relație de 2 ani, urmând să nasc în ... (vezi toată discuția)