avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare copil rezultat din concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare copil rezultat din concubinaj

Buna ziua,

Un prieten locuieste in Italia si are un baietel de 5 ani, provenit dintr-o relatie de concubinaj care a durat 6 ani.
Baietelul locuieste acum cu mama lui in Romania, de 2 luni, mama fiind prinsa ca avea o relatie cu un alt barbat acolo in Italia, fapt ce a dus la intoarcerea ei in tara. Baietelul poarta numele tatalui.
Tatal vrea sa demareze proces de incredintare a minorului si ar vrea sa stie unde va fi purtat procesul: in orasul unde locuieste mama cu copilul( Brasov)sau in orasul de resedinta al tatalui (Bucuresti) sau pe teritoriul Italiei?
De asemenea, ar vrea sa stie care ar fi sansele lui, ca tata, sa obtina custodia, in conditiile in care a fost inselat, are un apartament in Italia, are un job bun, pe cand mama nu a lucrat deloc in Italia, pentru ca nu a vrut, si momentan nu are un job nici in tara, locuind cu parintii ei.
Procesul poate fi demarat de avocat, sau este necesara prezenta tatalui ?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Elbi28 , utilizator 02:24, 7 Aprilie 2013
N-am inteles partea cu "mama fiind prinsa ca avea o relatie cu un alt barbat acolo in Italia, fapt ce a dus la intoarcerea ei in tara". Cine a luat decizia plecarii mamei cu copilul?
Dati cateva detalii, cine a stat cu copilul in Italia?

daca mama nu a avut serviciu in italia nu inseamna ca nu a muncit. o femeie care este casnica munceste in casa poate la fel de mult ca sotul ce merge la munca. ea poate statea si facea mancare, facea treaba in casa, avea grija de copil - si asta e un serviciu- sunt familii ce platesc pentru a avea o femeie in casa sa faca aceste lucruri. femeia daca sta acasa nu inseamna ca nu participa la bunastarea familiei exact ca si barbatul.
pentru ca si-a inselat barbatul, nu o poate acuza nimeni ca este o mama rea.
si inca ceva, tinand cont ca sotul era cel ce muncea si mama cea care statea cu copilul toata ziua, orice instanta va gandi ca acest copil este mai atasat de mama decat de tata.
tatal copilului decat sa se gandeasca la cum sa se razbune pe sotie mai bine sa se gandeasca unde a gresit in relatia cu ea si de asemenea sa plateasca pensie alimentara pentru copilul lui pentru a nu trai in saracie asa cum spune, mai ales ca isi iubeste mult copilul.
Ultima modificare: Duminică, 7 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator
Copilul a locuit in Italia cu amandoi parintii. Momentan mama si copilul au venit in Romania, pentru cateva luni... (o pauza de care parintii aveau nevoie, au fost ambii de acord cu aceasta pauza - pur si simplu nu se mai inteleg). Au mai luat astfel de pauze si pana acum, dar intotdeauna au revenit in Italia. Inainte sa plece din Italia, ea a inceput sa se intalneasca cu alt barbat. Tatal copilului nu vrea sa se mai impace cu ea, dar tine foarte mult la copil si il vrea alaturi de el, putand sa ii ofere o viata mai buna. Si nu stie care ar fi solutia optima. Daca mama si copilul ar locui in continuare cu el, in Italia, si in viitor, ajung la concluzia ca relatia lor nu mai poate fi salvata, are rost ca tatal sa deschida un proces pentru incredintare minor? Are ceva sanse sa castige?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere custodie minor provenit din concubinaj codreamaria codreamaria buna seara!va rog daca puteti sa ma ajutati.fratele meu este intro relatie care din pacate a ajuns la despartire dar din aceasta relatie a rezultat un copil la ... (vezi toată discuția)
Familie - pensie alimentara danielarusu danielarusu Buna ziua. O cunostiinta , femeie 24 de ani, are un baietel in varsta de 3 ani cu un barbat cu care nu este casatorita si cu care nici nu locuieste. Acesta, ... (vezi toată discuția)
Minor intre doi parinti necasatoriti tania79 tania79 buna ziua.am si eu o intrebare:in cazul in care doi parinti ai unui minor decid sa se desparta,desi nu sunt casatoriti legal,mama poate cere in instanta ... (vezi toată discuția)