Sunt PFA - profesie liberala, si as dorii sa stiu daca pot trece in Registru de Venituri si Cheltuieli, valoarea intreaga de cumparare a unui echipament - mijloc fix, pe care l-am cumparat in 2012, si daca sunt scutit de impozit pe intreaga valoare a acelui echipament fara de care nu am cum sa-mi continui activitatea. Am citit in Codul Fiscal - art. 19^2 alin.1 cum ca as fi scutit de impozit, dar as dorii un raspuns de la dvs. pentru ca nu stiu cum sa procedez. Va multumesc.
Buna ziua,
Dumneavoastra spuneti ca sunteti PFA - profesie liberala.
art. 19^2 se refera la scutirea de impozit a profitului reinvestit, deci este aplicabil societailor comerciale platitoare de impozit pe profit.
Dumneavoastra sunteti platitor de impozit pe venit.
Va incadrati la titlul III din Codul Fiscal.
Si nu mi-ati raspuns daca pot trece valoarea intreaga a echipamentul tehnic in Registrul de Venituri si Cheltuieli. Eu am scos banii din casa pentru cumpararea unui utilaj in scopul de a-mi putea desfasura in continuare activitatea. Eu platesc impozit pentru acesti bani, chiar daca i-am reinvestit in firma? Va multumesc.
Dupa cum vi s-a spus mai sus, nu va mai ganditi la ideea cu "profitul reinvestit".
Dumneavoastra pentru ce rezultat financiar aveti anul trecut veti plati impozit pe venit asa cum va rezulta din declaratia 200 pe care trebuie s-o depuneti pana pe 25 mai 2013.
Pentru acel exercitiu financiar 2012 in care ati cumparat echipamentul inregistrati plata in registrul jurnal de incasari si plati la valoarea intreaga.
Vedeti ca daca e de valoare mai mare de 1800 lei va fi considerat mijloc fix si se discuta si de amortizare.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.