avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pentru PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pentru PFA

Sunt PFA - profesie liberala, si as dorii sa stiu daca pot trece in Registru de Venituri si Cheltuieli, valoarea intreaga de cumparare a unui echipament - mijloc fix, pe care l-am cumparat in 2012, si daca sunt scutit de impozit pe intreaga valoare a acelui echipament fara de care nu am cum sa-mi continui activitatea. Am citit in Codul Fiscal - art. 19^2 alin.1 cum ca as fi scutit de impozit, dar as dorii un raspuns de la dvs. pentru ca nu stiu cum sa procedez. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: alina_gorgan , utilizator 09:14, 8 Aprilie 2013
Buna ziua,
Dumneavoastra spuneti ca sunteti PFA - profesie liberala.
art. 19^2 se refera la scutirea de impozit a profitului reinvestit, deci este aplicabil societailor comerciale platitoare de impozit pe profit.
Dumneavoastra sunteti platitor de impozit pe venit.
Va incadrati la titlul III din Codul Fiscal.
Si nu mi-ati raspuns daca pot trece valoarea intreaga a echipamentul tehnic in Registrul de Venituri si Cheltuieli. Eu am scos banii din casa pentru cumpararea unui utilaj in scopul de a-mi putea desfasura in continuare activitatea. Eu platesc impozit pentru acesti bani, chiar daca i-am reinvestit in firma? Va multumesc.
Dupa cum vi s-a spus mai sus, nu va mai ganditi la ideea cu "profitul reinvestit".
Dumneavoastra pentru ce rezultat financiar aveti anul trecut veti plati impozit pe venit asa cum va rezulta din declaratia 200 pe care trebuie s-o depuneti pana pe 25 mai 2013.
Pentru acel exercitiu financiar 2012 in care ati cumparat echipamentul inregistrati plata in registrul jurnal de incasari si plati la valoarea intreaga.
Vedeti ca daca e de valoare mai mare de 1800 lei va fi considerat mijloc fix si se discuta si de amortizare.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe profit Mihaela1772000 Mihaela1772000 Buna ziua si va doresc tuturor sa aveti un an minunat! Intrebarea mea este referitoare la impozitul pe profit. La sfarsitul anului 2012 am cumparat ,pentru ... (vezi toată discuția)
Pot amana impozitul pe profit overtips overtips Am o firma care detine mai multe apartamente. Nu am cheltuieli, am numai venituri din chirii. Automat imi iese un profit mare. Pot cere amanarea impozitului ... (vezi toată discuția)
Amortizare imobil alina_gorgan alina_gorgan As dori sa stiu daca pot sa cumpar de pe piata un aparat topografic, si daca pot sa-l trec in registrul de venituri si cheltuieli cu intreaga valoare. Apoi ... (vezi toată discuția)