Va trebui sa ne spuneti daca este vorba despre o sentinta - pronuntata de judecatorie sau despre o decizie - pronuntata de instantele superioare in caile de atac.
Buna seara! Imi cer scuze pentru intarziere. Este vorba despre sentinta pronuntata de Judecatorie. Sentinta a fost pronuntata in sedinta in data de 23.01.2013 iar eu am fost instiintata in data de 27 februarie. Aveam dreptul la recurs in termen de 15 zile. Am inregistrat recursul in data de 15 .03.2913 dar nu a fost inca trimis la Tribunal pentru ca aceasta sentinta nu ar fi inca definitiva decat la o luna de la inregistrarea recursului.Eu credeam ca devine definitiva in momentul in care se expira termenul de inregistrare al recursului.
Hotararea instantei de fond este definitiva, insa nu si irevocabila daca ati declarat recurs.
Daca doreati sa ramana definitiva si irevocabila nu trebuia sa mai declarati recurs in cauza.
Nu are nicio legatura trimiterea cauzei la tribunal cu ramanerea definitiva. Dosarul ar fi trebuit inaintat Tribunalului imediat dupa ce expira termenul de recurs pt toate partile din dosar.
Am inteles, este asa cum banuiam! Dosarul trebuia trimis catre tribunal cand s-a expirat termenul de depunere a recursului numai ca grefiera sefa mi-a spus citez: "Nu pot sa trimit dosarul la tribunal decat atunci cand se implineste o luna de la inregistrarea recursului ", ceea ce mi s-a parut ilogic. Va multumesc mult pentru raspunsuri