avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare hot judecatoreasca - paguba adusa ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare hot judecatoreasca - paguba adusa debitorului

Un executor are voie sa te execute chiar daca prin aceasta executie ti se poate provoca stricaciuni?
Cel mai recent răspuns: lonley-wolf , utilizator 19:19, 5 Aprilie 2013
Aveti posibilitatea sa va executati de buna voie obligatia. Daca nu o faceti, va supuneti acestui risc. Culpa va apartine. Cam asa spune legea.
[editat citat]
Dar daca persoanele executate sunt persoane in varsta si neputincioase, venitul este mic iar una din stricaciuni ar consta in distrugerea unor pomi fructiferi?
Ultima modificare: Duminică, 7 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator
Concret care sunt actiunile executorului prin care a produs distrugerea unor pomi fructiferi?
Procedura executarii silite nu prevede exceptii sau derogari conditionate de varsta sau situatia financiara a debitorului

[folositi va rog, butonul raspunde, multumesc]
Pai problema se pune in felul urmator: cineva (x) a cumparat o parcela de pamant de la altcineva (y), parcela mostenita de la tatal acestuia si scoasa din C.A.P. imediat dupa revolutie prin cerere de reconstituire/revendicare deoarece ceilalti mostenitori nu-l mai recunosteau pe (y) ca fiind ruda si inclusiv mostenitor de drept alaturi de ei, mai tarziu a aparut altcineva (z) cu un titlu de proprietate care cuprindea si o buna bucata din parcela cumparata de (x) de la (y), atunci (x) il actioneaza pe (z) in judecata avand doar o sentinta judecatoreasca care tine loc de act de vanzare-cumparare cu (y) si pierde procesul urmand a fi executat pe partea de teren pe care se afla pomi fructiferi.
(x) = cumparator;
(y) = vanzator;
(z) = nepot de-al vanzatorului iar titlul de proprietate e pe numele tatalui acestuia care este cumnat cu (y), el fiind decedat de ani buni la momentul emiterii titlului de proprietate.
Ultima modificare: Duminică, 7 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprapunere reala pe doua titluri de proprietate pfa2020 pfa2020 Buna ziua Am o problema legata de un teren agricol extravilan. Terenul este dobandit de tatal meu, prin act de mostenitor, de la parintii lui. Pe titlul de ... (vezi toată discuția)
Executare silita -licitatie apartament- dezbatere mostenire mrbigrama mrbigrama Buna seara, Apelez la experienta D-vs poate ma puteti ajuta sa aflu mai multe detalii: Dorind sa ma inscriu la o licitatie publica a unui apartament, am ... (vezi toată discuția)
Mosteniri - dreptul de mostenire violeet_20 violeet_20 Buna ziua, ma numesc Violeta si am o intrebare legata de dreptul de mostenire Exista urmatoarea situatie: Domnul X in momentul casatoriei cu doamna Y avea ... (vezi toată discuția)