avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contractul de intretinere cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contractul de intretinere cu uzufruct viager

Buna ziua !
As dori sa ma ajutati cu cateva lamuriri in urmatoarea problema :
Eu sotul meu si parintii am semnat un contract de intretinere cu uzufruct viager . Apartamentul care face obiectul contractului se afla in alta localitate fata de cea in care locuiesc.Nici macar nu intentionez sa ma mut acolo vreodata ( Actiunea s-a petrecut in 2011 cand parintii au hotarat ca vor sa ne lase acel apartament noua si nu fratilor mei ) As vrea sa stiu daca eu si sotul avem drept de proprietate pe acel imobil intrucat aam dori sa aplicam la proiectul prima casa .... nu mai avem nici o alta proprietate , ..... acesta situatie ne impiedica ? In momentul de fata nu beneficiez de nimic de pe urma acelui apartament si nici nu ma pot declara proprietar , ci poate peste 20-30 ani cand nu vor mai fi parintii mei !!!!
Intrebarea urmatoare ese daca acest contract de intertinere se poate anula cu acordul ambelor parti si cel ar insemna ca pasi de derulare , timp si costuri .....?
va rog din suflet sa ma ajutati ............ am pregatit dosarul pentru prima casa si nu stiu ce sa fac ............il depun sau nu .........cine verifica daca sunt proprietar sau nu ....banca sau Fondul de garantare .... intentionez sa depun dosarul asa cum e si in acest timp sa ma ocup de rezilierea contractului de intretinere , eventual sa pot demonstra ulterior ca nu mai am nici o proprietate ....!

Ce parere aveti ??
Va multumesc !

Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 11:52, 5 Aprilie 2013
Sunteti considerata proprietar din momentul incheierii contractului, numai in folosinta efectiva a bunului veti putea intra dupa decesul ambilor parinti (data la care inceteaza uzufructul).

Nu veti putea aplica pt programul prima casa, dvs avand o proprietate.
dvs sunteti proprietar, nud proprietar al acelui apartament, pt ca acel contract este translativ de proprietate, numai ca parintii au uzufruct si sarcina intretinerii notata in CF. Bineinteles de comun acord partile pot rezilia acel contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere florin_pelin1968 florin_pelin1968 Am incheiat un CONTRACT DE INTRETINERE cu parintii mei prin notariat cu extras de carte funciara-dreptul de uzufruct viager rezervat parintilor(imi cer scuze ... (vezi toată discuția)
Dezinteres total al unui unui mostenitor fata de parinte cu handicat, se impune dezmostenirea, parintele doreste contract ...t Vasile Rascanu Vasile Rascanu Parinte singur la tara. Copilul infiat cu drepturi depline nici macar nu da telefon de ani de zile, ajutor nul din toate punctele de vedere ! Proprietatea ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere și constituire uzufruct viager ContSters457659 ContSters457659 Transmit fiului meu din actuala căsătorie, nuda propietate asupra imobilului proprietatea mea , în schimbul asumării obligației de a ne intretine pe mine ... (vezi toată discuția)