Trebuie sa platesc cheltuieli de judecata eu si inca o persoana, beneficiari doresc ca doar unul din noi sa plateasca suma, aceasta apare in somatia executorului, eu doresc sa-mi platesc doar partea mea, ei specifica in cerere pentru suma cheltuielilor sa fie "solidar". Ce sfat imi puteti da?
Daca ati fost obligat in solidar ,pe cale de consecinta inseamna ca oricare dintre debitori poate fi urmarit silit pentru intreaga suma, urmand ca cel care plateste totul sa se indrepte cu actiune impotriva celuilalt codebitor pentru a recupera - daca are de unde si banii care i-a platit in numele acestuia
Va multumesc. As dori sa stiu cum pot rezolvaaceasta problema, caror organe sau institutii etc., deoarece eu nu am fost instiintat cu privire la intentiile beneficiarilor, si nu mi se pare corect ca eu sa umblu dupa banii beneficiarilor, daca eu imi platesc partea.
Va multumesc frumos
Ati primit un raspuns care va spune exact prevederile legale cat si ce ati putea face.
Puteti merge si la CEDO, tot puteti fi urmarit pentru intreaga suma, pentru ca raspunderea solidara inseamna ca fiecare debitor poate fi urmarit pentru intreaga suma.
Am inteles, beneficiarul isi i a banii si debitorii isi sparg capul intre ei, sentintele au fost date separat, dar de platit doar unul, asta da dreptate....Multumesc frumos pentru sfaturi deci sa inteleg ca nu mai am nimic altceva de facut...