Buna ziua. Va rog ajutati-ma cu un sfat sau o interpretare juridica
Introduc actiune de divort si as vrea sa stiu daca pot sa n-o mai primesc pe sotia mea in casa pana la terminarea divortului.Apartamentul in care locuim este al meu,cumparat inainte de a ma casatori.As putea sa fac acest lucru fara a ma afecta cumva la divort? Nu vrea sa plece pentru ca ii e teama ca o acuz de parasire de domiciliu.
Daca domiciliul sotilor e la adresa apartamentului respectiv, nu o puteti da afara, aveti nevoie de o actiune de evacuare. In schimb, va puteti comporta in asa fel incat sa o determinati sa plece singura.
PS. Daca sotia e isteata, conform noilor prevederi, poate merge la Cartea funciara sa noteze apartamentul ca fiind "locuinta familiei".
Sotii isi datoreaza intretinere, respect si altele. Suna a bla-bla, dar se poate determina culpa in divort pe astea.
Parasirea de domiciliu nu are vreo urmare negativa, spuneti-i sotiei sa discute cu avocatul ei. E o preconceptie veche, fara temei in drept.
Totusi, daca dv. nu o mai primiti puteti plati daune-interese. PLus ca poate cere reintegrare pe calea instantei si castiga fluierand.
Nu va intelegeti si pe divort? Sa mergeti la stare civila sau notar?
Divort si partaj
luiza44
buna ziua, as dori sa ma ajutati si pe mine cu anumite informatii sigure deoarece nu stiu cum sa incep, din nefericire dupa 27 ani casnicie am ajuns la ... (vezi toată discuția)