avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Abuz in casnicie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Abuz in casnicie

Ar putea o persoana casatorita sa paraseasca domiciliul fara instiintarea sotului si sa iasa din tara?
Are dreptul sotul sa o opreasca?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 15:55, 19 Septembrie 2018
Buna ziua. E casatorita, nu sechestrata... Sotul, sau sotia,poate intenta divortul, daca nu se mai inteleg...

Ionut.ion a scris:

Buna ziua. E casatorita, nu sechestrata... Sotul, sau sotia,poate intenta divortul, daca nu se mai inteleg...

Nu ar vrea sa intenteze divortul pana nu pleaca din tara si din preajma lui de teama. De aceea si intrebarea mea...
Dupa parerea mea, poate va ajuta un avocat cu alt sfat, poate pleca si imputernici un avocat sa desfasoare demersurile in instanta pentru divort...
Poate parasi tara, nu o poate opri
De vreme ce notiunea de “parasire de domiciliu” este un mit rural, urban sau cum vreți să-l încadrați, fără niciun temei legal, poate pleca liniștită, eventual intentând și acțiune de divorț.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasirea domiciliului IrinaDumitrescu IrinaDumitrescu Poate parasirea domiciliului duce la pierderea dreptului la bunurile comune? Daca sotia a parasite domiciliul din cauza alcolismului sotului, e posibila ... (vezi toată discuția)
Plecare din casă înainte de divorț: cum se poate face asta urgent fără să existe consecințe negative la proces? johnalexander johnalexander Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati cu cateva sfaturi, recomandari in urmatoarea situatie. Nepoata mea, casatorita de aproximativ 7 ani doreste sa plece ... (vezi toată discuția)
După 10 ani de căsătorie, divorț. vreau să plec din casă cu cei doi minori, cum să fac ca să nu mă bage la părăsire de domiciliu? Katycre84 Katycre84 Bună seara! După 10 ani de căsnicie cu bune si cu rele dar mai multe rele violență , lipsă de libertate nu aveam voie să ies din casă fără acordul ... (vezi toată discuția)