avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire casco

M-am rasturnat cu masina iar in momentul producerii evenimentului rutier aveam ITP expirat. Ma despagubeste CASCO in aceste conditii?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 17:58, 5 Aprilie 2013
fiecare companiei de asigurari isi stabileste propriile conditii de asigurare. din acest motiv trebuie sa cititi cu atentie contractul incheiat la rubrica cu "Excluderi" si veti constata singur daca va despagubeste sau nu.
in mod normal aveti obligatia sa respectati obligatiile prevazute de lege, efectuarea ITP, schimbarea cauciucurilor, etc.
in unele contracte de asigurare CASCO sunt mai multe excluderi decat riscuri asigurate!
iar neefectuarea inspectiei tehnice periodice poate constitui un refuz de despagubire.
In contract scrie la EXCLUDERI lipsa unui certificat de inmatriculare valabil. Nu inteleg ce vrea sa spuna prin asta. Nu spune nimic de ITP.
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2013
venternicoleta, utilizator
Daca analiza cauzei/dinamicii accidentului ar putea releva o legatura cu lipsa ITP (care va apartine ca sarcina legala), precis va fi respinsa despagubirea.Totodata verificati si excluderile legate de utilizarea autovehiculului in conditii de incalcare a normelor legale.
certificatul de inmatriculare poate sa fie valabil si fara ITP.
daca nu este precizat la excluderi "ITP in termen de valabilitate" in opinia mea puteti beneficia de despagubire.
Pentru dv., am gasit o prevedere la un asigurator , in "conditiile speciale" atasate politei casco:
Excluderi speciale, in plus fata de cele generale:
..............
g)avarii produse, cauzate direct sau indirect de faptul ca autovehiculul nu avea ITP sau RAR valabile la data accidentului:slap:

Tot in niste conditii casco, am mai gasit o prevedere care va poate aduce sanctiunea pentru neefectuare ITP(neindeplinire obligatie contractuala):

OBLIGATIILE ASIGURATULUI:
........
c) sa efectueze ITP, in unitatile autorizate, in termenele stabilite de lege.:rtfm:
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2013
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca casco Utu2010 Utu2010 Am casco si RCA facut am avut un accident unde am fost eu devina sa aflat ca itp mi-a expirat acum cateva zile Mai sunt valabile asigurarile Multumesc ... (vezi toată discuția)
Casco portiera smulsa de curentul de aer produs de un autotren ContSters43393 ContSters43393 Buna seara Am si eu urmatoarea intrebare pt cei priceputi - portiera smulsa de curentul de aer produs de un autotren care a trecut pe langa masina se ... (vezi toată discuția)
Rci leasing firma finantatoare sau inselatoare? cosvialrandi@yahoo.com cosvialrandi@yahoo.com Am cumparat in leasing 3 Dacia Logan in august 2007, data de la care platesc rate, RCA si CASCO. Una dintre masini este alba dar in certificatul de ... (vezi toată discuția)