avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Inregistrare in scopuri de TVA pentru import din Rusia
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Inregistrare in scopuri de TVA pentru import din Rusia

Buna ziua,
Am un SRL-D nou infiintat si as dori sa stiu cum este mai bine sa fac: sa ma inreg. ca si platitor sau neplatitor de TVA, trebuie sa ma inreg. in ROI? Ce alte declaratii trebuie sa fac la Finante? Mentionez ca vreau sa aduc piese auto din Rusia.
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 15:55, 8 Aprilie 2013
Daca vrei sa aduci piese din afara e nevoie de cod de tva Daca nu esti platitor, vei plati TVA in vama si acest tva va intra in costul marfii ( nu l vei putea deduce la revanzare in tara) . In plus o sa platesti si taxe vamale la import. ( indiferent daca esti sau nu platitor de tva - multi uita de acest aspect)
Inregistrare in ROI se face pt operatiuni in interiorul UE ( Rusia nu e in UE), deci nu e nevoie.
Dupa parerea mea, aceasta varianta platitor sau neplatitor trebuie cercetata bine, nu trebuie luata in graba...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Export piese auto in rusia si republica moldova tertius tertius Firma mea se ocupa cu comert online de piese auto.Doresc sa fac export de piese auto in Rusia si Rep Moldova la cativa clienti societati comerciale care se ... (vezi toată discuția)
Firma neplatitoare de tva doreste sa faca achizitie intracomunitara geanina_free geanina_free Buna ziua, Am un SRL neplatitor de tva si as dori sa aduc niste produse dintr-o tara UE pe care furnizorul mi le da la pretul de vanzare + TVA - ul aferent ... (vezi toată discuția)
Inregistrare pfa ca platitor de tva portocala142002 portocala142002 Doresc sa ma inregistrez la finante ca platitor de tva..eu doresc sa-mi fac un PFA...vreau sa fac achizitii intracomunitare...sa aduc marfa din UE...si asi ... (vezi toată discuția)