avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenire din CIC (CCC)
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenire din CIC (CCC)

Buna ziua,

Doresc o lamurire asupra situatiei in care ma aflu:
In anul 2004 m-am angajat la o firma privata, (eram 3fete si 3 posturi identice). In timp datorita concediilor de ingrijire copil pana la varsta de doi ani, am fost 4 fete pe 3 posturi, cea de a patra fiind in CIC/CCC.
In anul 2009 am intrat in CIC ptr 2 ani, (in firma ramanand celelalte 3 colege pe 3 posturi), iar in 2011 in cel de al doilea CIC (despartite de concediu medical de sarcina si lauzie). Practic, am doi copii cu diferenta de varsta de 2ani si o luna.
In urma cu aproximativ un an, 2 din cele 3 posturi au fost restructurate, iar postul ramas este ocupat de o colega (care a fost numita in functie in 2006).
In 27.04.2013 trebuie sa imi reiau activitatea, dar postul este deja ocupat, iar varianta unui alt post care mi se ofera este sub cel detinut anterior, probabil mi se va micsora si salariul.
Ce pot face?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:23, 5 Aprilie 2013
Sigur este vorba despre Legea nr.202/2002 , art.10 alin.7.

Daca postul s-a desfiintat nu cred ca va poate concedia , intrucat exista interdictia prevazuta de art.25 alin.3 din OUG nr.111/2010 in acest sens.

Modificarea c.i.m. la revenirea din CCC se poate face numai cu acordul partilor, exclus fiind situatiile in care este posibila modificarea unilaterala a acestuia.

Restructurarea postului dvs era posibila chiar daca erati in CCC, nu aveau voie sa va concedieze pe durata CCC , exceptie facand cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.
in 2004 erau 3 posturi identice, cu un an in urma doua au fost restructurate, iar cel ramas `este ocupat; si apropos, colega care il ocupa s-a intors si ea din CIC in momentul in care am intrat eu (eu am plecat, ea s-a intors din CIC)
Nu conteaza acest aspect, cine si cand s-a intors sau a intrat in CCC, ci doar faptul ca din ce postati dvs angajatorul trebuie sa opteze intre dvs si colega care v-a luat locul pe perioada CCC ... in situatia expusa de dvs, el este predispus sa incalce legea si nu c.i.m. ...

Incalcarea legii poate face obiectul unei actiuni in justitie .. instanta competenta fiind Tribunalul in raza careia aveti locul de munca sau domiciliu.

Actiunea se va depune in termenul de prescriptie prevazut de lege pentru situatia respectiva , concediere sau refuzul de a va primi la munca etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere din ccc mirelaionesu mirelaionesu Buna ziua Anul acesta colega mea se intoarece la munca dupa doi ani de crestere a copilului(in acest timp eu i-am tinut locul).Deoarece situatia firmei nu mai ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua, Va rog sa mi spuneti ce se intampla in cazul in care la revenirea din CIC postul meu nu mai este disponibil ( este alta persoana angajata ). ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post pe perioada ccc alinacri alinacri Buna seara, va rog sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu reintoarcerea in cadrul firmei dupa efectuarea a 10 luni de CCC. Copilul meu are 10 luni si ... (vezi toată discuția)