avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Judecarea din nou a recursului în urma admiterii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Judecarea din nou a recursului în urma admiterii contestaþiei în anulare este un recurs la recurs?

Solutie: Admite excepţia netimbrării. Anulează recursul ca netimbrat. Obligă recurenta la plata către intimat a sumei de 1200 lei cheltuieli de judecată. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 15.03.2012.

dupa care am primit : Solutie: Admite contestaţia în anulare. Anulează decizia nr. 3677 Bis/15.03.2012. Fixează termen pentru judecata recursului, cu citarea părţilor la data de 27.05.2013. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică azi 25.03.2013
va rog spuneti-mi cum se poate contesta o sentinta irevocabila data in recurs, in curs de executare, poate primi aceasta solutie.
este un recurs la recurs? judecarea in nou a hotararii ?hotararea data de prima instanta ramane neschimbata? se suspenda executarea hotararii ?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Bogdan Marinescu , Avocat 00:18, 6 Aprilie 2013
Nu este recurs la recurs, este contestaţie în anulare, cale extraordinara de atac ce poate fi exercitata doar împotriva hotărârilor irevocabile. În cazul dvs contestatarul a demonstrat că probabil plătise taxa de timbru, instanta de recurs nu a observat ori a existat alt motiv, astfel că efect al admiterii contestaţiei în anulare, a fost anulata decizia irevocabila de care vorbit-o, a fost fixat un nou termen şi se va judeca recursul. Dacă a debutat şi executarea silita poate fi suspendată, dacă s a finalizat şi se va schimba soluţia din recurs se poate solicita întoarcerea executării, etc.
in speta mea domnii nu s-au prezentat la recurs nu au achitat taxa fiind siguri ca vor face o contestatie doar sa mai traga de tiimp.intrebarea mea este :recursul se va judeca in totalitate sau doar motivele specificate in contestatie ?
Evident se judeca recursul în totalitate, că efect al admiterii contestaţiei în anulare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare recurs clyde2010 clyde2010 1. \" ... pune in vedere depunerea dovezii achitarii taxei de tb si tb judiciar,sub sanctiunea anularii recursului ca netimbrat.\" Ce inseamna asta:se poate ... (vezi toată discuția)
Recurs Nautilus Nautilus Va rog sa-mi comunicati daca dupa ce recursul mi-a fost anulat din cauza netimbrarii mai am vreo cale de atac. Decizia Curtii de Apel a fost ... (vezi toată discuția)
Sentinta nelegala? leusan leusan Exista urmatoarea speta: Se face o contestatie la executare silita(poprire).instanta de fond suspenda executarea hotararii. Creditorul declara recurs la ... (vezi toată discuția)