avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vinzare-cumparare cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vinzare-cumparare cu clauza de intretinere

Am cumparat un apartament cu patru camere de la doi soti in virsta cu clauza sa ii intretin in acest apartament pe tot restul vietii lor si sa ii inmormintez. Mi-am stabilit domiciliul in acest apartament. Daca doresc sa isi stabileasca domiciliul tot aici inca o persoana trebuie sa am acordul celor doi soti?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ninaniculina , utilizator 10:48, 25 Februarie 2009
Daca nu ati prevazut o astfel de clauza in contract nu este necesar acordul persoanelor intretinute
Presupun că dacă v-aţi asumat obligaţia de a-i întreţine în acel apartament, întreţinuţii şi-au rezervat un drept de uzufruct sau abitaţie, iar în acest caz acordul lor este necesar.
adiv a scris:

Daca nu ati prevazut o astfel de clauza in contract nu este necesar acordul persoanelor intretinute

Va multumesc.
themis a scris:

Presupun că dacă v-aţi asumat obligaţia de a-i întreţine în acel apartament, întreţinuţii şi-au rezervat un drept de uzufruct sau abitaţie, iar în acest caz acordul lor este necesar.

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri in legatura cu un cotr. v/c cu clauza de intretinere florance01 florance01 salutare la toata lumea, am si eu o nelamurire in legatura cu un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretine. Pe durata derularii contractului ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare casa si teren gicapas gicapas care procedeu este neatacabil: vanzare cumparare, donatie,testament pentru o casa si un teren cand ambii parinti traiesc ?dar cel mai ieftin? (vezi toată discuția)
Act aditional contract vanzare cumparare mihaelaol mihaelaol Am cumparat casa de la mama ,ea avand dreptul sa locuiasca intr o camera tot restul vietii! intre timp au aparut neintelegeri in familie referitor la sotul ... (vezi toată discuția)