avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de comodat

Buna ziua ,am si eu o intrebare: in anul 2010 am facut un contract de comodat intre mine si un prieten pentru un autoturism inmatriculat pe numele meu in Spania,contractul are o durata de 3 ani respectiv pana pe 27/10/2013.Acum cateva zile am telefonat in Spania la taxe si impozite si am primit o scrisoare pe mail cu suma pe care o datorez respectiv impozitul pentru acest autoturism. Ideea este ca in contractul de comodat este specificat ca prietenul meu trebuie sa plateasca toate taxele aferente acestui vehicul pe durata contractului.intrebarea mea este daca pot anula acest contract si in ce conditii,deoarece acesta nu vrea sa plateasca si nu mai pot lua legatura cu el de nici un fel,nu stiu nici daca masina este in romania.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ytalyanu , utilizator 16:42, 6 Aprilie 2013
In mod normal impozitul se plateste de catre proprietar. Chiar daca ati facut o conventie prin contractul de comodat ca prietenul sa plateasca impozitul, aceasta nu este opozabila serviciilor de impozite si taxe din Spania, astfel incat acestia pot sa recupereze suma de la dv.
Dv. puteti cere inaintea implinirii termenului restituirea masinii
Impozitul I'l plateste proprietarul. Alte cheltuieli privind intretinerea masinii, alimentare, cumparare rovigneta etc cad in sarcina celui ce o foloseste. Puteti cere restituirea masinii inainte de termen.
bine dar cum cer restituirea ?si unde?

cui trebuie sa-i cer restituirea din moment ce respectivul nu ami raspunde la telefon si nu mai locuieste nici la vechea adresa.sa ma duc la politie ?????
Ultima modificare: Duminică, 7 Aprilie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat ytalyanu ytalyanu Am instrainat un autoturism prin contract de comodat ,iar la finele contractului respectivul nu ami mai innapoiaza masina,eu am actionat in judecata persoana ... (vezi toată discuția)
Am fost pacalit sergiuionutmarius sergiuionutmarius buna ziua!am cumparat acum 2 ani un autoturism iar acum sunt dat injudecata ca nu am inscris masina pe numele meu.problema este ca eu nu am cumparat masina ... (vezi toată discuția)
Impozit auto Eladonmez Eladonmez Bună ziua am dat la cineva autoturism în 2012 cu împuternicire și a plecat din tara și nu mi-a mai înapoiat masina pina acum și mia venit de ... (vezi toată discuția)