avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatia de stat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatia de stat

buna ziua. inainte de a naste am fost in somaj si cf legii beneficiez 2 ani de indemnizatia pt cresterea copilului. am facut si cursuri de administrator de asociatii de proprietari. intrebarea mea este: pot lua asociatiile cu conventie (ca forma legala de angajare) si totusi sa beneficiez si de banii de la stat? daca nu, ce alta forma de angajare/contract pt a fi in legalitate pot avea fara sa pierd indemnizatia? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:49, 6 Aprilie 2013
1. Daca in timp ce beneficiati de indemnizatia pentru CCC obtineti venituri profesionale (din prestarea unei activitati) impozabile atunci se suspenda plata indemnizatiei pe perioada cat obtineti aceste venituri.

2. Indemnizatia pentru CCC nu se poate cumula cu un venit profesional.

3. - Daca ati optat pentru CCC pana la 2 ani si incepecti sa obtineti venituri profesionale dupa ce implineste copilul 1 an atunci veti putea beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copiluil 2 ani.
- Adica veti putea obtine venituri din acele conventii si veti mai primi de la stat 500 lei lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru angajatii part-time chirea chirea Buna ziua ! va rog mult sa ma ajutati si pe mine deooarece am nevoie de cateva informatii la perioada ce ma astepta ! sunt angajata de 2 ani la o firma ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie andreea1990 andreea1990 Buna ziua. Beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului pana la 2 ani (indemnizatia o iau pt ca am fost studenta la zi, nu m-am incadrat de la locul de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pana la 2 ani vasile12 vasile12 Pana sa beneficiez de indemnizație am lucrat ca salariat si am obtinut venituri supuse impozitului. Daca dupa obtinerea indemnizatiei am dreptul la ... (vezi toată discuția)