avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Planul de Reparatii (eventual si un model de Deviz ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Planul de Reparatii (eventual si un model de Deviz estimativ pt reparatii) si pt Bugetul de Venituri - Cheltuieli.

As fi recunocator celor care pot furniza modele (formular - fisier Excel, pdf, word) pentru Planul de Reparatii (eventual si un model de Deviz estimativ pt reparatii) si pt Bugetul de Venituri - Cheltuieli. Am cautat in sectiunea "Documente utile" de pe acest forum dar nu am gasit asemenea modele.
multumesc

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:01, 7 Aprilie 2013
Devizul estimativ pentru reparatii vi-l face firma care executa reparatiile.

BVC

VENITURI

Venituri la cotele de intretinere (incasari casa si banca)
Venituri la fondul de rulment
Venitul la fondul de reparatii
- cota la fondul de reparatii
- penalizari
- dobanzi bancare
- alte venituri
--------------------------------
Total venituri

CHELTUIELI

Cheltuieli cu utilitatile
Cheltuieli salariale
Cheltuieli administrative pe liste
Cheltuieli din fondul de reparatii
- cheltuieli din fondul de reparatii
- comisioane bancare
Restante proprietari
---------------------------------
Total cheltuieli

Total venituri ar trebui sa fie mai mari decat total cheltuieli ca sa aveti siguranta unei bune functionari.



Planul de reparatii este o insiruire a principalelor reparatii pe care stiti ca o sa le faceti. Odata cu prezentarea in adunarea generala a proiectului de buget de venituri si cheltuieli, explicati fiecare pozitie trecuta la cheltuieli si sursele de finantare trecute la venituri.
La pozitia "cheltuieli de personal", de exemplu o sa explicati ca cei 25000 lei inseamna indemnizatia presedintelui (500 x 12), a cenzorului (300 x 12), salariul administratorului (800 x 12), a instalatorului, a femeii de serviciu....
Asa jungeti si la capitolul "reparatii, modernizari" unde suma prevazuta de 48000 lei o sa explicati ca este necesara pentru: reparatia terasei de la scara A (13000 lei), zugravirea scarii B (11000 lei), modernizarea liftului de la scara C (24000 lei)...
Bugetul se face echilibrat "din condei" dar se va dezechilibra cu siguranta in cursul exercitiului financiar pentru ca niciodata nu poti planifica ce consuma fiecare proprietar, ce schimbari de tarife au furnizorii, ce avarii intervin s.a.m.d.

Gasiti un exemplu de buget si explicatii de baza in formarea acestuia in partea dreapta a acestei pagini la Documente utile sau accesati direct lincul
www.avocatnet.ro/content/con...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model "plan de reparatii" si "buget venituri-cheltuieli" la asociatia de proprietari George Staicu George Staicu Asociatia noastra urmeaza sa organizeze in aceasta luna o Adunare Generala in care urmeaza sa se prezinte si aprobe Bugetul de Venituri - Cheltuieli pt 2011 si ... (vezi toată discuția)
Previziune bvc 2017 Mytro Mytro Un cenzor al unei asociatii de proprietari sustine ca BVC previzionat pe 2017 ar trebui sa fie echilibrat . Venituri = Cheltuieli , ceea ce mie mi se pare o ... (vezi toată discuția)
Plata penalizari / plata fond de rulment / plata caldura in avans olga_85 olga_85 Buna ziua, Sunt chiriasa si am 3 intrebari: 1. Cine are obligatia de a plati fondul de rulment: proprietarul sau chiriasul (nu am semnat contract de ... (vezi toată discuția)