avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Relatie nefireasca-adulter-furt intre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Relatie nefireasca-adulter-furt intre soti

Buna Ziua ,

Va prezint situatia din cadrul familei mele pe care sincer nu stiu cum sa o incadrez juridic. In fapt este vorba de parintii mei unul in virsta de 65 de ani ( tata )si celalat de 62 de ani ( mama) . Totul a plecat de la faptul ca acum aproape 3 ani de zile parintii mei au luat in chirie o fata ce se afla in acea perioada in anul terminal de liceu. La data venirii in casa parintilor fata avea 18 ani impliniti . Intrucit eu nu locuiesc cu ei fiind plecata din acel oras in momentul in care am nascut mama mea a venit sporadic la noi sa ma ajute cu copilul, fapt ce a ajutat la formarea unei relatii intre tatal meu care are 65 de ani si fata ce era in gazda la acea vreme 18 ani . Ne a fost f greu sa credem acest lucru insa au fost surprinsi in nenumarate rinduri in fapt relatia adulterina si nefireasca fiind data in vileag. Ca prima ( dupa ce a plecat din casa parintilor ) masura m-am deplasat la parintii ei si le am spus cum stau lucrurile , au ramas uimiti insa din cauza faptului ca tata meu i a sunat si le a spus ca mama mea este geloasa si nebuna trimitind la diferenta de virsta de 45 de ani dintre ei parintii fetei nu ne au crezut . Ulterior in luna aceasta a fost surprinsa de nou de mine si mama mea in casa intretinind un raport sexual cu tatal meu . De nervi am tras o de cap si am scos o afara moment in care ea s a dus la politie, i am facut poze si le am spus parintilor ei ca acum avem dovezi insa acestia au spus ca ne dau in judecata pe motiv ca le am batut fata . Politia a respins plingerea fetei insa l a chemat pe tatal meu care a recunoscut relatia intr o declaratie fata recunoscind la fel relatia mentionind ca il iubeste .
Cum putem stopa legal aceasta relatie, fata aceasta l a prostit pe tatal meu acesta a facut credite si i a platit taxele la facultate, ea de fiecare data cind a fost la noi in casa a luat diferite lucruri .
Va rog mult sa imi dati o sugestie intrucit nu stim cum sa procedam . Putem merge pe inf de furt si instigare la furt din partea parintilor ei care nu au luat nici o masura ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: augustus1976 , utilizator 12:50, 28 Aprilie 2009
Orice relatie intre un barbat si o femeie este o relatie fireasca. Suntem in 2009 totusi. Cu privire la furt, trebuie sa il dovediti. Poate i le-a facut cadou tatal dumneavoastra.
Casa nu este construita pe timpul casatoriei? Daca este asa, tatal nu poate dispune de acest bun decat in urma partajului. Nu aveti de ce sa va faceti griji.
Asemenea relatii exista.Firescul sau nefirescul este o notiune subiectiva, ce poate fi apreciate de catre o persoana avand in vedere propriile convingeri.

E ,intr-adevar, o situatie dureroasa atat pt dvs , ca fiu , cat si pt mama dvs , a carei casnicie este afectata.Totusi , unele relatii nu fiinteaza o "vesnicie" si , din varii motive, se intrerup, neavand asa mare importanta motivul care a condus la destramarea cuplului.

Exista vreo sansa de impacare ?Daca da , cu ajutorul unor discutii deschise , poate o gasiti .
Poate mama accepta aceasta situatie?Daca nu , trebuie sa ia o decizia cu privire la aceasta , iar divortul este o optiune.

Faptul ca tatal a sustinut o financiar nu contituie infractiune , din cele mentionate de dvs nu reiese savarsirea nici unei infractiuni astfel incat sa vorbim despre raspundere penala...
Mult succes
Ultima modificare: Miercuri, 25 Februarie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Au fost multiple discutii purtate cu el, initial a negat. Ulterior a recunoscut relatia si a tot dat promisiuni ca v a renunta . Am incercam sa l constientizam sa realizeze ca tot ce se intimpla este in defavoarea lui si ca el este doar folosit, realizeaza pe moment ( plinge se retrage in bautura ) Renunta pt 2 saptamini maxim dupa care iar se intilnesc , ea ii pune la dispozitie telefoane mobile ( cartele cosmote ) pentru a relua legatura , el nu are de unde sa aiba bani intrucit din pensie ii ramn 2 mil de lei diferenta plecind pe ratele la creditele contractate.
Consilierea psihologica ar ajuta.
Deseori , oamenii realizeaza mai tarziu consecintele actiunilor lor.Poate ca , intr-un final , va renunta la aceasta relatie, deseori s-a intamplat asa.Va sfatuiesc sa discutati in permanenta cu el si sa incercati sa-l lamuriti.
Mult succes va doresc.B-)
P.S. va sfatuiesc sa nu o mai loviti , agresati, insultati , intrucat poate depune plangere penala la Politie , fiind angajata raspunderea penala a dvs.

Colegii mei, in raspunsurile pe care le-au postat , n-au facut sa redea decat realitatea :adulterul nu mai contituie infractiune , dar poate fi invocat ca si motiv de divort...

Din pacate,nimeni nu poate constrange o persoana in a avea sau nu o relatie.

Va intelegem supararea , dar, din punct de vedere juridic , nu putem discuta de vreo "sanctiune" a celor implicati in relatie, decat de un eventual divort.

(cu referire la votarea negativa A mesajelor)
Ultima modificare: Miercuri, 25 Februarie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Mama dv poate incerca o plangere pt furt intre soti – daca reusiti sa dovediti ca el i-a dat cadou bunuri comune ale sotilor si chiar bunuri proprii ale mamei dv (cizme, paltoane). Chiar si faptul ca o intretine financiar ar putea imbraca forma furtului intre soti... Poate reusiti sa dovediti ca ea urmareste... avantaje materiale din aceasta relatie (adica, o "face” pt bani)... Poate tatal dv nu e singurul care plateste pt "favorurule” ei...
Sa ceara divortul mama dv – vedeti ce se intampla... Poate tata realizeaza ca nu merita sa renunte la familie.... Poate ar fi bine sa aduceti copilul dv sa locuiasca un timp langa el...

Totusi, dincolo de tristetea pe care o resimititi exista unele "puncte nevralgice” in povestea dv...
Unde au fost prinsi de nenumarate ori? E chiar asa... nepriceput tatal dv si se lasa prins? (poate a vrut ca sotia– si "lumea” – sa stie ca o tanara il gaseste atragator...) I-ati prins, din nou, in Februarie, in plina actiune... si ati reusit sa imortalizati momentul (ar putea constitui proba in procesul de divort, sau pt a sustine afirmatia ca cei doi au o relatie si el ofera pustoaicei bunuri care sunt si in proprietatea sotiei).
Acum ea are un loc de munca bine platit? Intreb – retoric – deoarece o caracterizati ca fiind saraca (cu parinti foarte saraci) dar ii cumpara lui cartele telefonice si ii pune la dispozitie telefoane mobile... Or fi pe piata telefoane foarte ieftine, dar, totusi...
Daca parintii vor divorta si casa va fi "impartita” iar pustoaica il va lasa ca pe fiul ploii nu veti fi obligata sa il primiti... inapoi.
Cand faceti afirmatii despre vila cu 6 camere, teren... creati senzatia unei familii instarite... Parintii, in urma cu 3 ani, au trecut printr-o perioada mai grea d.p.v. financiar de au fost nevoiti sa inchirieze o camera?
Parintii ei nu o instiga la furt si nici nu o pot opri sa se vaccineze unde vrea – pt ca e majora.
Despre moralitate... ce sa zic? Afirma cineva ca suntem, totusi, in 2009 si relatia intre o pustoaica si un barbat la a... treia tinerete e fireasca. Fireasca – nimic de comentat! – dar ar fi trebuit sa se retina aspectul ca barbatul e casatorit (si adulterul – pedepsit sau nu penal – nu "se face”, chiar daca suntem in 2009; eventual, cand ambii soti sunt de acord cu o... casatorie deschisa).

Alte discuții în legătură

Vreau sa imi recuperez copilul bysky bysky In primul rand vreau sa ma scuz pentru ca va deranjez in week-end cu problemele mele dar am ajuns la capatul puterilor... as dori sa ii intentez divort ... (vezi toată discuția)
Divort in caz de adulter claudiu1001 claudiu1001 Buna ziua. Ma intereseaza ce se poate intampla in cazul unui divort pe caz de adulter. E vorba despre o mama ce a inaintat divortul impotriva sotului din cu ... (vezi toată discuția)
Poate tatăl copilului să mi-l ia din cauză că practic prostituția? Mihaela2114 Mihaela2114 Buna seara. Am o poveste lunga, dar am sa incerc , sa o scurtez. Am 2 fete din prima casatorie si un baiat de 4 ani din a 2 casatorie. Am trait 12 ani cu ... (vezi toată discuția)