avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj voluntar.Problema cheltuielilor facute inaintea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj voluntar.Problema cheltuielilor facute inaintea partajului

M-am dus la un avocat sa fac partajul. Am achitat onorariul si taxele la stat ca mi-au fost cerute de avocat. Intre timp am ajuns la un comun acord cu fosta partenera si am rezolvat partajul pe cale amiabila.
Intrebarea este daca ar trebui sa mi se restitue o parte din banii pe care i-am cheltuit, ne mai ajungand in instanta, iar avocatul ne mai apara nici un interes pentru care am platit ?
Cel mai recent răspuns: romnam , utilizator 22:45, 7 Aprilie 2013
Daca partajul ar fi fost incheiat printr-un acord de mediere si nu ar fi avut ca obiect transferarea unor drepturi reale,aveati dreptul la restituirea taxei judiciare de timbru.
Altminteri,fara niciun act care sa consfinteasca intelegerea dintre dvs.,nu aveti cum sa recuperati aceasta taxa judiciara de timbru sau alte cheltuieli deja avansate.
Am fost la un notar si am facut medierea. Avem actele de la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj amiabil prin mediere CONFINANCE CONFINANCE Buna ziua, Va rog sa-ma lamuriti: - autoturism in folosinta mea de 2 ani dar cumparat dupa introducerea cererii de divort dar inainte de emiterea sentintei ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru ...daca urmam medierea quiras quiras Asadar,ptr. o actiune in pretentii mi se restitue taxa judiciara de timbru ,binenteles daca conflictul se rezolva la mediator?Si aici vreau sa fac o mica ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru simonapauna2004 simonapauna2004 Buna seara!Daca ma poate ajuta cineva in legatura cu taxa de timbru daca o mai pot recupera.Dupa ce am terminat divortul,am bagat partajul in anul 2010 ,dar ne ... (vezi toată discuția)