Buna ziua, vreau sa adresez si eu o intrebare, mi-a fost retinut permisul de conducere in data de 1.11.2012 pe motivul conducerii unui autovecul pe drumurile publice avand o alcolemie in aerul expirat de 0.79, mi s-au recoltat probe biologice, etc... conform procedurilor. Intrebarea mea este daca pot obtine in vre-un fel dovada cu drept de circulatie pana la definitivarea cercetarilor deoarece am inteles ca dureaza aproape 2 ani daca nu mai bine...De ce va intreb acest lucru in anul 2004 am avut un accident cu vatamare corporala grava din culpa si atunci la fel ca si acum mi s-a eliberat dovada fara drept de circulatie..atunci cineva m-a sfatuit sa declar dovada pierduta la un notariat si s-a eliberat in prealabil o dovada cu drept de circulatie pe 30 de zile cu reinoire la fiecare 30 de zile. Multumesc mult si astept un raspuns.
nu puteti obtine o dovada cu drept de circulatie ptr simplul motiv ca ati primit o dovada fara drept de circulatie.
HG1391-raOUG195
Art. 193. – (1) Conducatorul de autovehicul sau tramvai trebuie însotit de politistul rutier sau, dupa caz, de politistul de frontiera, imediat la cea mai apropiata institutie medicala autorizata sau institutie medico-legala pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, daca prin testarea cu un mijloc tehnic certificat sau cu un mijloc tehnic omologat si verificat metrologic s-a constatat ca valoarea concentratiei de alcool este mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
(2) Dupa recoltarea probelor biologice politistul rutier retine permisul de conducere si elibereaza dovada înlocuitoare fara drept de circulatie.