avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj- dovada bun comun
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj- dovada bun comun

Eu si sotia am construit o casa in timpul casatoriei . In acte profitand de increderea mea s-a trecut numai ea . Acum am divortat ,si nu am facut inca partajul .Intrebarea mea este daca eu pot sa ma trec in actele casei si sa ma inscriu cu rol la primarie pentru a plati impozit pentru partea mea .
Avand in vedere ca este bun comun, dobandit in timpul casatoriei, legea va prezuma pe amandoi proprietari, chiar daca doar unul din soti este trecut in acte. Pentru a putea deschide rol fiscal pe numele dvs, trebuie sa faceti intai partajul, atlfel nu se poate.
Da, bunul este prezumat ca fiind bun comun chiar daca este trecuta doar ea in acte.
Daca ea va demonstra in fata instantei ca este bun propriu va ramane al ei in exclusivitate.
Trebuie sa deschideti proces deoarece ea nu are niciun interes sa deschida proces.
Ar fi bine sa discutati in prealabil cu ea si poate va da niste bani si rezolvati amiabil.
Aveti dreptul de a apela si la serviciile unui avocat pentru toate aceste demersuri.
Cine era proprietarul terenului pe acre ati construit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj alyofficiall10 alyofficiall10 Mama este casatorita cu tata din 1989 in 1994 au construit o casa dar mama nu este trecuta in acte are dreptu la aceeasta casa ? si daca da cat la%? (vezi toată discuția)
Va salut. inaintea casatoriei am dobadit un teren pe care am ... Garbacea Garbacea Va salut. Inaintea casatoriei am dobadit un teren pe care am construit o casa si in care m-am mutat tot inaintea casatoriei adica a fost gata si interior si ... (vezi toată discuția)
Actiune recuperare cheltuieli ContSters88252 ContSters88252 la un imobil cumparat in timpul casatoriei am realizat o investitie dar dupa desfacerea casatoriei. in fapt , la un an dupa pronuntarea ... (vezi toată discuția)