avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de reexaminare ajutor public judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de reexaminare ajutor public judiciar

Buna seara,

Poate o persoana sa beneficieze de ajutor public judiciar daca este asociat unic la societate comerciala tip SRL, are PFA, venit lunar 1.200lei (sot+sotie) si un copil minor in intretinere?
Conform Art. 9/OUG51/2008- "La stabilirea venitului se iau in calcul orice venituri periodice, precum salarii, indemnizatii, onorarii, rente, chirii, profit din activitati comerciale sau dintr-o activitate independenta si altele asemenea, precum si sumele datorate in mod periodic, cum ar fi chiriile si obligatiile de intretinere.-
- profit din activitati comerciale sau dintr-o activitate independenta si altele asemenea- se considera profitul din societatea comerciala si PFA?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 00:00, 8 Aprilie 2013
Prin depunerea cererii de reexaminare se sopeaza continuarea procesului in sine?
Ultima modificare: Duminică, 7 Aprilie 2013
Nina1, utilizator
Buna seara,
Daca depun cerere de reexaminare impotriva incheiere de acordare ajutor public judiciar procesul in sine se amana?...adica, daca am termen de solutionare a cauzei , se va amana pentru a se solutiona cererea de reexaminare?
va priveste alin.1 din art.17, pt. ca vreti sa contestati reducerea taxei pt. cealalta parte;
asa ca puteti sesiza instanta oricand, dar cu dovezi, cum vi s-a subliniat mai sus;
nu se amana judecata, daca asta va era scopul;
termenul de 5 zile de la alin.3 este pentru partea care a beneficiat de reducere, dar a fost amendata pt. ca a mintit si vrea sa ceara revenirea asupra amenzii, nu este situatia dvs.;
ganditi-va ca poate chiar nu are venituri sau le are mici cel pe care vreti sa-l reclamati, altfel nu i se acorda reducerea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere ajutor public judiciar gabrielacristea gabrielacristea Buna ziua, pentru acordarea scutirii de la taxa de timbru judiciar instanta verifica veridicitatea declaratiilor facute? Daca scutirea este acordata pe baza ... (vezi toată discuția)
Cerere amanare proces narcisa07 narcisa07 Buna dimineata! Va rog sa ma lamuriti: am un proces (apel) in care sunt intimata, am primit citatia abia ieri si procesul este pe 30.06. Sincera sa fiu nu ... (vezi toată discuția)
Cerere de acordare ajutor public judiciar respinsa. cerere reexaminare? AaneiMirabela AaneiMirabela Buna seara, am si eu o problema. Sunt implicata intr-un proces succesoral si am cerut contra expertiza. Judecatoarea a spus sa platesc un onorariu de 800lei, ... (vezi toată discuția)